Impedance

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Humr98
Začátečník
Začátečník

Impedance

Příspěvek od Humr98 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak moc je rozdíl impedance vážný. Mám bedny, ke kterým jsem teď koupil Sherwood VR-758 u kterého je uvedeno 8 ohmů. Dříve k těm bednám byl připojen zesilovač Tesla AZS 223 u kterého jsou 4 ohmy. Předpokládám že ty bedny budou dimenzované na tu Teslu. Nevíte jak moc je to problém ? četl jsem, že prý to pojede, ale může se stát, že ten receiver to nepřežije.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Impedance

Příspěvek od crashPC »

Jmenovitá výstupní impedance zesilovače by měla býti rovna nebo nižší, než je impedance na bednách. Tedy pokud jsou bedny 8Ohm, a zesilovač to samé nebo méně, je to v klidu.
Jakmile budou mít bedny méně, tak jedno nebo druhé má velkou šanci, že to při vyšší hlasitosti nepřežije.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Humr98
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Humr98 »

ty bedny co mám na sobě už neměly žádný štítek s označením. po chvíli hledání jsem našel vzhledově stejné a to tesla ARS9228 . asi nevíš, jestli jsou jediné s tímto designem co ? :D
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Obcas byva impedance uvedena primo na reproduktoru ze zezadu, treba na magnetu. Zkus se podivat.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Ohmmetrem změř stejnosměrný odpor basáku.
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
Humr98
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Humr98 »

To bych ohmetr musel mít :D Ale kámoš když mi tu 1 bednu opravoval (zaražený vrchlík a natrhlá basa) tak to musel vydělat. Tak už vím na čem jsem. Basák 40W 8ohm a výškáč 10W. Akorát střeďáky nevytahoval. Taky bych nevěřil, že do beden ne po domácku vyrobených narvou bublinkovou folii.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Pokud je to reprosoustava, chraň Vás Bůh určovat impedanci podle jediného reproduktoru. Vyhybka může s impedancí snadno hnout o celý řád, nehledě na to, jaký stejnosměrný odpor multimetrem změříte. Buď je potřeba dohledat dokumentaci, nebo je potřeba vzít do ruky pájku, a udělat si do zvukové karty jednoduchý přípravek na měření impedance. Jsou to jen dva jacky, jeden 33-150Ohm odpor, kus drátu, free demo programu Arta (Limp) a je to....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“