Impedance
Moderátor: CageJ
- Humr98
- Začátečník
Impedance
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak moc je rozdíl impedance vážný. Mám bedny, ke kterým jsem teď koupil Sherwood VR-758 u kterého je uvedeno 8 ohmů. Dříve k těm bednám byl připojen zesilovač Tesla AZS 223 u kterého jsou 4 ohmy. Předpokládám že ty bedny budou dimenzované na tu Teslu. Nevíte jak moc je to problém ? četl jsem, že prý to pojede, ale může se stát, že ten receiver to nepřežije.
- crashPC
- Mírně pokročilý
Re: Impedance
Jmenovitá výstupní impedance zesilovače by měla býti rovna nebo nižší, než je impedance na bednách. Tedy pokud jsou bedny 8Ohm, a zesilovač to samé nebo méně, je to v klidu.
Jakmile budou mít bedny méně, tak jedno nebo druhé má velkou šanci, že to při vyšší hlasitosti nepřežije.
Jakmile budou mít bedny méně, tak jedno nebo druhé má velkou šanci, že to při vyšší hlasitosti nepřežije.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Humr98
- Začátečník
ty bedny co mám na sobě už neměly žádný štítek s označením. po chvíli hledání jsem našel vzhledově stejné a to tesla ARS9228 . asi nevíš, jestli jsou jediné s tímto designem co ? 

- Don
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Obcas byva impedance uvedena primo na reproduktoru ze zezadu, treba na magnetu. Zkus se podivat.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Jurawood
- Začátečník
Ohmmetrem změř stejnosměrný odpor basáku.
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
- Humr98
- Začátečník
To bych ohmetr musel mít
Ale kámoš když mi tu 1 bednu opravoval (zaražený vrchlík a natrhlá basa) tak to musel vydělat. Tak už vím na čem jsem. Basák 40W 8ohm a výškáč 10W. Akorát střeďáky nevytahoval. Taky bych nevěřil, že do beden ne po domácku vyrobených narvou bublinkovou folii.

- crashPC
- Mírně pokročilý
Pokud je to reprosoustava, chraň Vás Bůh určovat impedanci podle jediného reproduktoru. Vyhybka může s impedancí snadno hnout o celý řád, nehledě na to, jaký stejnosměrný odpor multimetrem změříte. Buď je potřeba dohledat dokumentaci, nebo je potřeba vzít do ruky pájku, a udělat si do zvukové karty jednoduchý přípravek na měření impedance. Jsou to jen dva jacky, jeden 33-150Ohm odpor, kus drátu, free demo programu Arta (Limp) a je to....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD