PC nejspíše nevyužívá nové ramky

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
mrfuk
Nováček
Nováček

PC nejspíše nevyužívá nové ramky

Příspěvek od mrfuk »

Dobrý den,
dokoupil jsem nové paměti ke stávajícím. Není to úplně stejný model, udělal jsem možná chybu, že jsem si to pořádně nezkontroloval, nicméně než se rozhodnu co dál, rád bych se ještě zeptal, jestli neblbnu zbytečně.

Jedná se i ramky:
http://www.czc.cz/crucial-ballistix-tac ... 25/produkt
http://www.czc.cz/crucial-ballistix-spo ... 18/produkt

Proč si myslím, že mi to počítač nebere... Ve správci úloh mi to ukazuje, že mám k dispozici jen 4GB. Přitom pokud se podívám do Sledování prostředků, tak mi to píše, že nainstalovaná paměť je 8,2GB, přičemž rezervováno HWarem je 4,7GB. V BIOSu jsem nenašel nic, co by mi s tím mohlo pomoci, to časování obou RAMek se sladilo na stejné hodnoty, takže teď nějak nevím co dál. Paměti jsou samozřejmě ve slotech 1, 3 a oba jsou aktivní.

Díky moc za každou radu.
mrfuk
Nováček
Nováček

Re: PC nejspíše nevyužívá nové ramky

Příspěvek od mrfuk »

Koukl jsem se ještě na CPU-Z, tam mi jedou v duálu, stejný časování, voltáž, ticho po pěšině. A ve vlastnostech počítače je, že mám 8GB nainstalovaných a použitelných jen 3,5GB.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Verze OS?
Knowledge is power
mrfuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrfuk »

32 bit... já na to úplně zapomněl...
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Čímž se všechno vysvětluje a tajemství je rozluštěno.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
mrfuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrfuk »

No dobře já, díky moc ale.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“