C - málo miesta

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Peland
Nováček
Nováček

C - málo miesta

Příspěvek od Peland »

Stále sa mi zmenšuje miesto na disku C a po dlhšom hľadaní, som zistil, že zložka
C:\Windows\Downloaded Program Files má necelých 48GB.
Zložka C:\Windows\winsxs má 37,7GB.
Ashampoo Win Optimizer mi vypísal veľkosť Windowsu necelých myslím 86GB.
Poradí niekto? Je možné ju zmenšiť, prípadne vymazať?

Vopred ďakujem.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: C - málo miesta

Příspěvek od Wiruz »

zkus dat Tento PC, Disk C, Vlastnosti, Vycisteni disku, po probehnuti analyzy dej zalozku "Dalsi moznosti" a tam dej Vycistit u "Obnoveni systemu a stinove kopie.

Me to pomohlo kdzy mi nesedela obsazenost disku s realnym vyuzitim. Smazlo mi to cca 60GB po par letech pouzivani systemu.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Peland
Nováček
Nováček

Příspěvek od Peland »

Skúsil som, nevymazalo mi to nič.
Aj tak ďakujem.
Momentálne sa tie hodnoty zmenili, zložka C:\Windows\Downloaded Program Files má už iba pár kB,
zložka C:\Windows\winsxs má 37,9GB.
Neviem, prečo ale keď dam Windows-Vlastnosti, tak mi ukáže veľkosť iba tých 37,9GB.
Zapol som Ashampoo Win Optimizer - Moduly - pamäť, vyšlo mi, že najviac miesta zaberá zložka
CSC - 44,5GB, Installer 14,97GB a zložka winsxs ukazuje 11,25GB.Windows spolu 83,01GB.
Pritom keď dám C:\Windows\CSC -vlastnosti, tak mi ukáže veľkosť 0B.
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *obelix* »

Ccleaner? ..

jinak právě proto nemam zapnutou aktualizaci systému ... Prosimtě a jak velkej ten disk máš, to už jsi na hraně?
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Windows 7
start -> do vyhledavani napis offline vyber -> Spravovat offline soubory
Zalozka obecne -> Zakazat offline soubory
Zalozka využití disku - > odstranit dočasné soubory

OK - restart

winsxs
C: -> prave tlacitko Vlastnosti - > vyčištění disku - > vyčistit systémové soubory
zatrhni "Dočasné soubory" "Vyčištění aktualizací Windows Update" "Zalozni soubory aktualizace Service Pack" "Kos"
OK - resart

Tohle by melo mit nejvetsi objem

dej vedet, pokud mas jine Win tak napis jaky (vyse pro Win 7)
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Peland
Nováček
Nováček

Příspěvek od Peland »

Mám Win 7, HDD je 160GB, čiže v skutočnosti má 149GB.
Skúšal som čistenie disku, odstránilo to iba 650MB.
Keď dám C: -> prave tlacitko Vlastnosti - > vyčištění disku - > vyčistit systémové soubory
tak "Dočasné soubory" tam mám, ale ponuku "Vyčištění aktualizací Windows Update" nemám, a "Zalozni soubory aktualizace Service Pack" to asi bude "Service Pack Backup Files", tak tá ponuka tam je.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“