Asus B85-plus vypínání

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Nicke
Nováček
Nováček

Asus B85-plus vypínání

Příspěvek od Nicke »

Zdravíčko,
nevím jestli to patří zrovna sem ale mám takový zajmavý problém. Pár dní zpátky se mi stalo že se mi z ničeho nic vypl počítáč, zatížení nebylo veliké - pár stránek s Youtube, pár wordovských dokumentů, pdf a TexCenter. Mám tím na mysli instantní vypnutí, jak kdyby ochrana zdroje který celý pc odpojil, žádný error, žádný beep code. Poté PC někdy šlo a někdy nešlo nastartovat, pokud se už rozjelo tak většinou na pár minut ( max hodinku ), nebo sekund. někdy nabootoval někdy se rozjeli větráčky a pak znovu utnutí. Myslel jsem si že to je zdrojem(Seasonic M12 520w cca 3 roky starý), proto jsem dnes někde splašil starší 350W zdroj neznámé značky. PC jsem rozjel ale všiml jsem si (i předtím s Seasonicem ) že se mi jeden vetráček, 3-pin připojený do MB,ze zezačátku rozjede ale po najetí do systému se vypne. Zkoušel jsem OCCT rozjet na cca 1.5h všechno v pohodě nic nepadlo. Dneska jsem PC dokonce rozjel zas na pár hodin se starým zdrojem, vyzkoušel v occt cca hodku, jen vetráček dělá pořád to samé. Dále jsem si všiml že grafika(MSI R9 270) v zátěži hází artefakty( blikajcí čáry přejíždí přes obraz ) a zdá se mi že píská kondík. Možná to nesouvisí s vypínáním ale projisotu to tu napíšu. Celá sestava krom zdroje je stará asi půl rok.

MB: Asus B85-plus - nejnovější bios
DDR3 8Gb Crucial kit
MSI R9 270
i5-4460
SSD 120Gb ADATA SP900 s Win 8.1 64bit, 1TB WD Blue
Zdroj Seasonic M12 520W

sestava není taktována, teploty CPU v idle 31 load 60 , GPU iddle 32 load 70

//edit: Zapoměl jsem zmínit že když mi PC padl se zdrojem seasonic, nesel spustit ani s noname zdrojem, tak jsem pomocí jumperu smazal CMOS, poté naskočil
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus B85-plus vypínání

Příspěvek od flanker »

Oznámena verze této desky s USB3.1 a také pro současné desky přidána podpora USB 3.1 přídavné PCIe karty

btw, nebyl někde možná zkrat mezi deskou a distančnmi sloupky? Artefakty má karta i v základu (není přetaktovaná) a při běžné práci, nikoliv v grafickém vytížení?
Zkus přehrát nějaké 4K video přes akcelerci grafiky, zda to ustojí a případně na půl hodky Furmark nebo OCCT pro GPU část.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Asus“