Zajímalo by mě, jak obr otestoval GTX280 v crysis 3, která bez kompatibilní DX11 karty nejde spustit vůbec a jediná možnost je software redering, což ale nemá nic spolčeného s tou GTX280.
Čili závěr bude to, že si ty hodnoty obr vycucal z prstu?

Ke kartě ještě poznámka, některá nastavení moderních her u GTX 280 nezvládá, pokusil jsem se nastavit vše co nejvíc srovnatelně s naměřenými moderními GPU, ale někdy to nešlo. Karta nepodporuje DX11, přesto jsou snad výsledky konzistentní.
Tu 280tku s 8fps si vycucal z prstu. Tu tam otestovat opravdu nemohl. Takze bud ji tam mel vynechat, nebo dat poznámku, ze to renderoval přes CPU.Spustit Crysis 3 v DX10 režimu není složité, stačí stáhnout asi 60MB patch, a hra je zcela normálně hratelná. Tedy alespoň pro testování, nevím zdali je hratelná kompletně celá, ale mě se zdála v pořádku. Dokonce lze nastavit i pokročilé efekty. Funguje FXAA, Ambient occlusion i multiplayer. DX11 knihovny jsou nějak nahrazeny nebo přesměrovány na DX10, který ve hře je od výroby, jen je záměrně potlačeno. Patch stahujte zde.
No ale v tomhle kontextu, bez upozorneni, ze mysli hybani s frekvencemi oddelene uzivatelem, to je kravina, jelikož Fermi stále mela jinou frekvenci jadra a shaderu.....šlo o poslední architekturu s oddělenými frekvencemi shaderů a zbytku jádra.
Z te vety to tak jasny uplne není. Ale to je drobnost.ifkopifko píše:oddelený =/= odlišný (rôzny)
Podľa mňa je z toho textu jednoznačné čo myslí.
Sezen si nejakou DX10 kartu (mam tu GTX 260) a vyzkousej na ni Crysis 3 rozchodit. Zjistis velmi rychle, ze jedina moznost jak to rozchodit je patch, který to emuluje přes CPU. Testovat oficialne Crysis 3 na GTX280 je blbost na Ntou.Shaquille píše:Komu tedy verit?
ja som to tak pochopilhavli píše:Tak ono zalezi jak se to vezme - na G80 - G200 slo taktovat shadery a jadro separatne, pak uz to bylo svazane napevno 2:1. Jestli to nebylo mysleno takhle.
Co se clanku tyce, tak zajimave tema, ale zpracovani nic moc... Zase na druhou stranu je problem s jednou metodikou otestovat karty tak odlisne, pokud neni totalni overkill na CPU, coz tady nejde dosahnout. Sam jsem na tyhle problemy ve svych testech narazil.
Je to pěkná ostuda a ubírá to na důvěryhodnosti webu..Hladis píše:No koukam, ze to asi necha PCT vyhnit. Reakce a nejaky postoj, ci vysvetleni, nula.