Zdravím,
mám už delší dobu problém s využitím mého procesoru. Neustále je vytížený na 50%. Už se mi párkrát stalo, že jel v pohodě bez tak velkého využití, ale to bylo jen na pár dní. Např. minulý víkend to začalo jet v pohodě, jelo to týden a dnes to zase začalo. PC je promazaný Acronisem a přeinstalovaný WIN, ale nic nepomáhá. Ve správci úloh, procesy mám nečinný proces, který má to využití 50%, ale nejde ho dát pryč.
PC sestava: zakladní deska - Gigabyte GA-M720-US3 (rev. 1.0), Grafická karta - ATI RADEON 4870 HD, procesor - AMD Athlon 64 X2 7850+ Black Edition BOX, OS - WIN7
Děkuji za rady
Neustálé využití procesoru na 50%
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- dalicek
- Nováček
-
- Patrice
- Začátečník
Re: Neustálé využití procesoru na 50%
Ahoj,
proces ,,nečinné procesy systému" právě odečítá to, co procesor nedělá.
Pokud máš zapnuté UAC, tak si zobraz procesy všech uživatelů a seřaď si procesy podle vytížení a měl bys vidět vidět výherce. Případně postni odkaz na screen...
Kdyby jsi se v tom chtěl více hrabat, tak klikni na kartu Výkon ve správci úloh a pak je tam tlačítko ,,Sledování prostředků"
Na kartě procesor pak vydíš přesně rozpis procesů a služeb a jak procesor využívají...
proces ,,nečinné procesy systému" právě odečítá to, co procesor nedělá.
Pokud máš zapnuté UAC, tak si zobraz procesy všech uživatelů a seřaď si procesy podle vytížení a měl bys vidět vidět výherce. Případně postni odkaz na screen...
Kdyby jsi se v tom chtěl více hrabat, tak klikni na kartu Výkon ve správci úloh a pak je tam tlačítko ,,Sledování prostředků"
Na kartě procesor pak vydíš přesně rozpis procesů a služeb a jak procesor využívají...
AMD Ryzen R7 5950x, RAM 32GB DDR4 3600MHz Corsair (Micron Dual Rank CL16), ASUS PRIME-X370 PRO, Sapphire AMD RX9070 16GB, Samsung nVME 980PRO 500GB, Crucial MX300 500GB, Crucial MX500 2TB, Creative SoundBlaster X3, BD-ROM ASUS, Fractal ION+ P660W, Microsoft Windows 11 Pro x64 24H2
- svinancin
- Nováček
-
Re: Neustálé využití procesoru na 50%
měl sem stejný problém, každopádně díky za rady
http://www.banan.cz Webové stránky pro každého.