Zdravím. Před půl rokem jsem si stavěl nové PC:
Intel Core i5-4690K
GIGABYTE G1.Sniper H6 - Intel H97
Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
Sapphire R9 280X VaporX 3GB GDDR5
Seasonic S12II-620 620W
HDD: 2TB WD Green + 320GB s W8.1 Pro (chcípnul mi SSD, tak nahrazen zatím tímto 320GB)
Problém spočívá v tom že se mi občas z nejasného důvodu stává, že když chci zapnout PC tak se rozjede, zahučí vrtule GK a neozve se beep speakeru, jen cvakání s cca 2s rozestupem (připomíná mi to jakoby nechtěl najet HDD). Při tomhle stavu se ani nerozsvítí monitor a nedostanu se ani do biosu. PC tedy vypnu, odpojím oba HDD a stále stejný problém. Vyřeším to až tím že přehodím kteroukoliv RAM do jiného slotu a sestava bezproblému najede. Funguje vše jak má třeba 2 týdny a najednou se objeví tento problém zase a vyřeším ho až opětovným přehozením RAM. Nevíte někdo prosím co by to mohlo být? Nevím si s tím rady. Vše je zakoupeno jako nové zboží u czc.cz a tudíž v záruce.
Díky
Občasný problém se startem PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- suky88888
- Začátečník
-
- PKBO
- Moderátor
Re: Občasný problém se startem PC
1) Možný studeňák na desce kde nepomůže ani tak přehození ramky, jako spíš fakt že se to prohřeje
2) příliš prachu v PC který způsobí špatnou vodivost - tedy pořádně vyfoukat sockety stlačenym vzduchem a ideálně spoje očistit lihem.
3) nestabilní OC které deska nedává zastudena.
2) příliš prachu v PC který způsobí špatnou vodivost - tedy pořádně vyfoukat sockety stlačenym vzduchem a ideálně spoje očistit lihem.
3) nestabilní OC které deska nedává zastudena.
- suky88888
- Začátečník
-
Prohrati komponent to asi neni vzhledem k tomu ze to muzu nechat startovat jak dlouho chci a resetovat kolikrat chci a stejne to nepomuze. Az to prehozeni ram pomuze.
Prach bych take vyloucil protoze pc je absolutne ciste.
OC nemam zadne, krome tech tovarnich.
Prach bych take vyloucil protoze pc je absolutne ciste.
OC nemam zadne, krome tech tovarnich.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně zkus memtest a zkontroluj smart disku v Crystal Disk Info, mezitím reset BIOSu do továrního nastavení, popř. update biosu, jestli je nějaký novější... Tipl bych to na jeden vadný modul pamětí nebo vadnou desku. Vzhledem k popisovanému problému by mohl být vadný i procesor... Ale ten bych si nechal v rezervě až po důkladném otestování zbytku sestavy, pokud se s tím problémem nepotýkáš už od začátku, tak je to spíš sci-fi.
- HunterGtNet
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
posledni bios na desce mas ?