Občasný problém se startem PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
suky88888
Začátečník
Začátečník

Občasný problém se startem PC

Příspěvek od suky88888 »

Zdravím. Před půl rokem jsem si stavěl nové PC:
Intel Core i5-4690K
GIGABYTE G1.Sniper H6 - Intel H97
Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
Sapphire R9 280X VaporX 3GB GDDR5
Seasonic S12II-620 620W
HDD: 2TB WD Green + 320GB s W8.1 Pro
(chcípnul mi SSD, tak nahrazen zatím tímto 320GB)

Problém spočívá v tom že se mi občas z nejasného důvodu stává, že když chci zapnout PC tak se rozjede, zahučí vrtule GK a neozve se beep speakeru, jen cvakání s cca 2s rozestupem (připomíná mi to jakoby nechtěl najet HDD). Při tomhle stavu se ani nerozsvítí monitor a nedostanu se ani do biosu. PC tedy vypnu, odpojím oba HDD a stále stejný problém. Vyřeším to až tím že přehodím kteroukoliv RAM do jiného slotu a sestava bezproblému najede. Funguje vše jak má třeba 2 týdny a najednou se objeví tento problém zase a vyřeším ho až opětovným přehozením RAM. Nevíte někdo prosím co by to mohlo být? Nevím si s tím rady. Vše je zakoupeno jako nové zboží u czc.cz a tudíž v záruce.

Díky
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Občasný problém se startem PC

Příspěvek od PKBO »

1) Možný studeňák na desce kde nepomůže ani tak přehození ramky, jako spíš fakt že se to prohřeje
2) příliš prachu v PC který způsobí špatnou vodivost - tedy pořádně vyfoukat sockety stlačenym vzduchem a ideálně spoje očistit lihem.
3) nestabilní OC které deska nedává zastudena.
suky88888
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od suky88888 »

Prohrati komponent to asi neni vzhledem k tomu ze to muzu nechat startovat jak dlouho chci a resetovat kolikrat chci a stejne to nepomuze. Az to prehozeni ram pomuze.

Prach bych take vyloucil protoze pc je absolutne ciste.

OC nemam zadne, krome tech tovarnich.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Každopádně zkus memtest a zkontroluj smart disku v Crystal Disk Info, mezitím reset BIOSu do továrního nastavení, popř. update biosu, jestli je nějaký novější... Tipl bych to na jeden vadný modul pamětí nebo vadnou desku. Vzhledem k popisovanému problému by mohl být vadný i procesor... Ale ten bych si nechal v rezervě až po důkladném otestování zbytku sestavy, pokud se s tím problémem nepotýkáš už od začátku, tak je to spíš sci-fi.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

posledni bios na desce mas ?
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“