Upgrade herního pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mers
Nováček
Nováček

Upgrade herního pc

Příspěvek od Mers »

Zdravím, mám aktuálně tuto sestavu
GPU: ATI HD 5770 1GB
CPU: AMD Athlon II X4 630 2.8 Ghz
Deska: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
RAM: 4GB 666 mhz
Zdroj: CM 500W
Case: CM HAF 922

A rád bych upgradoval, je to pc čistě na hry. Absolutní priorita je, aby na tom běžel dobře Zaklínač 3 na full hd (high detaily). Case je dobrá, tu chci nechat, dobře chladí, s teplotami problém nebude. U zdroje nevím, jestli upgradovaný hw utáhne, tu poprosím o radu, kdyžtak ještě přesně ten můj typ zdroje upřesním. K RAM bych rád přidal dalších 4GB (případně více, pokud bude potřeba), ty mám přidané v seznamu. K tomu mám dotaz, nebude problém, pokud budu mít jednu sadu ram s nižší frekvencí a jednu s vyšší? Co se týče desky, cpu a gpu, ty musí pryč to je jasné. Chci zůstat u AMD, k intelu leda pokud by byl nějaký obrovský skok ve výkonu za stejnou cenu. Výsledná cena není pevná, dá se s ní ještě případně hýbat. Seznam co jsem tak předběžně poskládal zde

http://www.czc.cz/ab9m74ss40jmp8gts1lrd3vli6/seznam

Je to v pořádku? Jde mi o to, jestli nějaká z komponent nebude ostatní brzdit apod. Díky za rady.
MrJojo97
Začátečník
Začátečník

Re: Upgrade herního pc

Příspěvek od MrJojo97 »

To fx 6300 v hrach prebije aj g3258 hadam... Best volba bude i3-i5 + 280x 3gb/960
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

predpokladam, ze ty puvodni ram jsou ddr 2, ta msi deska ddr 2 nepodporuje, doporucuju pak crucial, pripadne by se dal vzit kingston pokud by cenove vychazel lepe, corsair neni nic moc

pokud amd, tak alespon neco z rady fx 83xx a poradne nataktovat + nejaky cpu chladic k tomu (minimalne fera 2), ta fx 6300 je tak na urovni i3, to nebude na zaklinace v max detailech v zadnem pripade stacit

r9 280 od sapphire celkem hodne krici, ale pokud to nevadi, tak ok, jinak bych vzal msi...pokud zaklinace jeste nemas, muzes vzit gtx 960/970 a zaklinace dostanes k te karte zdarma

zdroj urcite vymenit, bezohledu na to jestli to nakonec bude intel, nebo amd...v pripade fx 83xx + r9 280 minimalne seasonic s12II-520
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

původní deska byla ddr3, takze puvodni pameti se daji pouzit
na nové hry (což witcher 3 je) určitě intel (viz např. GTA V, kde AMD úplně vyhořelo)
za mě takto: http://www.czc.cz/4jnogac9d0g6q9ghj4943gre99/seznam
pokud je cena moc vysoko, tak se dá vzít i3-4170 nebo levnější desku a zdroj
pokud jsou peníze navíc, tak se může vzít lepší verze grafiky: msi gtx 960 gaming
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“