AMD Athlon64 BOX vs. AC Freezer 64

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AMD Athlon64 BOX vs. AC Freezer 64

Příspěvek od byp[NiNR] »

Který z nich je lepsi se asi nema cenu ptat:) Ale zajimalo by mě jina věc.
Na desce Epox 8KDA3J si mužu nastavit v biosu teplotu CPU (aby se bios snazil to nani udrzet). Funkce se menuje Smart Fan for CPU Temperature.
Dela to ze reguluje otacky vetraku podle teploty CPU:)
Zatím jsem to zkousel jen s BOX chladičem, který se jinak konstatne drzel na 3200 ot/min.
Zkušel to někdo s Freezerem připadně jimým NE TC chladičem?
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

to mi nikdo neporadí:(((
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

to je otázka na dvě věci... :)

prostě ten freazer je určenej pro taktování kde už je box příliš hlučnej a neúčinej...rozhodně bych ho koupil...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

byp[NiNR] píše:to mi nikdo neporadí:(((
Pokud ten vetrak nema vlastni regulaci otacek, tak by to fungovat mohlo.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD Athlon64 BOX vs. AC Freezer 64

Příspěvek od LOVIT »

byp[NiNR] píše:Který z nich je lepsi se asi nema cenu ptat:) Ale zajimalo by mě jina věc.
Na desce Epox 8KDA3J si mužu nastavit v biosu teplotu CPU (aby se bios snazil to nani udrzet). Funkce se menuje Smart Fan for CPU Temperature.
Zatím jsem to zkousel jen s BOX chladičem, který se jinak konstatne drzel na 3200 ot/min.
No ahoj ja mam 3000+, box chladicum od AMD neverim a tak sem ho ani nezkousel, mam tam ARCTIC Silencer 64 ULTRA TC, reguluje si otacky sam jedina vec kera mi vadi je ze speedfan neukazuje otacky :( deska MSI k8t neo2 fir, hlucnost je naprosto v pohode, a chladi taky dobre
Havy
Nováček
Nováček

Silencer 64 TC - padání PC

Příspěvek od Havy »

Koupil jsem si AC Silencer 64 TC, abych vyměnil chladič od AMD. Chtěl jsem ztišit PC.

Je fakt, že blok nového chladiče je dost velký. Silencer drží teplotu procesoru na stejné úrovni, jako starý chladič, ale s nižší hlučností.

Ale za chvíli mi zatuhne počítač. Když si pouštím monitor základní desky, tak mi ukazuje výrazně vyšší teplotu uvnitř case. Protože jediná změna, kterou jsem udělal je instalace nového chladiče AC Silencer 64 TC, tak si odvozuji, že mi to způsobuje on.

Nevíte někdo, co se může dít? Nebo jak to přehřívání vnitřku case/základní desky odstranit? (Jestli to tedy je skutečně tenhle problém...)

Díky.

(AMD 64 2.800+ přetaktovaný na 2.250, Soltek SL-K8AN2E-GR, Leadtek FX5900XT, Maxtor 160GB Sata.)
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

to Jiri Drak: vlastní regulaci nemá, taky si myslím že by to mělo jet jen sem se chtěl zeptat jestli to někdo neví jistě:)

to DigitalDoom: ja nevim, nerad bych te urazil ale precti si na co se ptám...

to LOVIT: no právě TC chladič se reguluje sám ale freezer NE! jinak bych se ani neptal:)
Jinak moje teploty s deskou na stole (nemam case ,zatim nevim jaky...) takže v podstatě něco jako otevřený case + BOX chladič + smart fan
idle: 39°C 1350 ot/min
burn: 51°C 3000 ot/min

to Havy: Moc se mi nezdá že by změna chladiče CPU udělala takovy bordel. Zkoušel jsi to přehodit zpátky?
Havy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Havy »

To byp[NiNR]:

Vrátil jsem tam původní chladič AMD a vše zase běží v pořádku. Bohužel, je to i stejně hlučné jako dříve. :-(

Na žádném fóru ani nikde jinde jsem se s podobným problémem nesetkal...

Takhle vypadá ten Arctic Cooling Silencet 64 TC v mém PC:
http://www.mujweb.cz/www/havy/pc/

Havy[/url]
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Není to třeba špatným nastazením, nebo nespravně nanesená pasta. CPU teplota se lae snižila jsi říkal. Jinak zvyšení teploty desky může byt dano umístením čidla třeba je ve vetsi blizkosti vetsiho chladiče. Ale to resetovani... možna něco se stabilizatorem napájení.....
Havy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Havy »

byp[NiNR] píše:Není to třeba špatným nastazením, nebo nespravně nanesená pasta. CPU teplota se lae snižila jsi říkal. Jinak zvyšení teploty desky může byt dano umístením čidla třeba je ve vetsi blizkosti vetsiho chladiče. Ale to resetovani... možna něco se stabilizatorem napájení.....
Když jsem to spustil s novým chladičem s otevřeným case, tak se počítač udržel v chodu i s hrami, ale teplota v okolí desky byla podle čidla až 42 st. (Obvykle mám 32 se zavřeným case). Takže mě taky napadlo, že je čidlo blízko.

Ale když jsem na desku šáhl, tak byla poblíž portů fakt dost rozpálená. Vrátím-li původní chladič, vše je OK a deska má i na dotek rozumnou teplotu.

Na fotce je vidět, že mám vzdálenost mezi kondenzátory a pasivní částí nového chladiče třeba jen 1 mm. Takový přenos teploty se mi ale zdá nepravděpodobný.

Arctic Cooling Silencer 64 TC má výrazně teplejší hliníkovou část, než původní chladič. Větrák jede samozřejmě na nižších otáčkách, ale výsledek na procesoru je OK.

Napětí? Při přetaktování jsem zvedl napětí jádra z 1,5 V na 1,55 (snad si to pamatuji dobře, prostě o nejnižší možný krok směrem nahoru). Počítač mi v tomto nastavení jede naprosto v pořádky a ukazuje stejné teploty jako před přetaktováním.

Použití pasty bylo naprosto OK.

Fakt si s tím nevím rady, tak zkusím ten nový větrák vrátit. Ale chtěl bych něco tiššího. A teď budu mít strach si něco koupit...
-:AMD 64 2.800+ přetaktovaný na 2.250, Soltek SL-K8AN2E-GR, Leadtek FX5900XT, Maxtor 160GB Sata:-
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Arctic Cooling Silencer 64 TC má výrazně teplejší hliníkovou část, než původní chladič. Větrák jede samozřejmě na nižších otáčkách, ale výsledek na procesoru je OK
Tohle se mi nějak nezdá... pokud je heatsink teplejší musí byt teplejší i procesor... je mezi nimi docela maly teplotní rozdíl...
Havy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Havy »

[quote="byp[NiNR]"Tohle se mi nějak nezdá... pokud je heatsink teplejší musí byt teplejší i procesor... je mezi nimi docela maly teplotní rozdíl...[/quote]

Teplotu procesoru poznám jen podle utility Solteku, kterou mám k základní desce. Teplotu základní desky si mohu zkusit i dotekem. Tahle teplota fakt vzrostla.

Že je to problém teploty je jasný i podle toho, že když pracuji s odkrytovaným PC, tak se mi nesekne.

Ještě je jedna možnost, že by ten novej chladič neuchadil ani procesor (Soltek utilita by měřila blbě teploty) a PC pak spadlo.

Jinak co mi ta utilita ukazuje za parametry:
Starý (dobrý) chladič:
běžný provoz CPU: 47 st, MB: 32 st, otáčky CPU 3300
hry 3D CPU: 47 st, MB: 33 st, otáčky CPU až 5100

Nový (AC) chladič - odkrytovaný PC, aby nespadl:
běžný provoz CPU: 47 st, MB 35 st, otáčky CPU 1900
hry 3D CPU: 47 st, MB 42 st, otáčky CPU asi 2600
-:AMD 64 2.800+ přetaktovaný na 2.250, Soltek SL-K8AN2E-GR, Leadtek FX5900XT, Maxtor 160GB Sata:-
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zahrievanie dosky

Příspěvek od romco »

Otazocka, a skusal si napojit chladic priamo zo zdroja, ci ti nahodou vetrak na AC nezerie viacej prudu ako ma a tym ti sposobi havariu....
Janosik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Janosik »

2havy : no tak presne takyto chladic som mal a tazka pohoda ... ma som to na 11* x = 2450 mhz a aj v lete som mal max 62 vo full loade , ale tento chladic ma inaksie upevnovanie takze s urcitostou ti mozem povedat ze to mas zle upevnene :)
mne to upevnovali manici ktory to skladali a nemal som s tym pocas celej prevadzky tohoto chladica ziadne problemy 8)

s tej fotky to nie je vidiet ale sa zda akoby sa o volaco opieral { podla tych teplot } zakladna je dost siroka takze je to dost pravdepodobne si to skontroluj , vyber dosku , osad chladic a popozeraj zo vsetkych stran ak bude sediet na heatspreadery cpu ,tak potom neviem ......
AMD Opteron 2 x 246 { 2 x 2 ghz } @ 2 x 2,2 Ghz , mobo : Tyan Thunder K8WE atx ext format , ram : 4 x 512 mb cl 3 , hard drive : Maxtor 160 GB 8 mb cache sata , DVD RW : Teac , PSU : Tagan 480 W
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Jedine co ma na tom chladici zaraza, ja sice nemam verziu TC, ale teplota je pri plnom vytazeni 60 stupnov a to som na boxovanom nemal. Vrtula maximalne taha na 1700 otacok. Nuz co idem sa hrat so sys chladicmi :-)
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

LOVIT píše:
byp[NiNR] píše:Který z nich je lepsi se asi nema cenu ptat:) Ale zajimalo by mě jina věc.
No ahoj ja mam 3000+, box chladicum od AMD neverim a tak sem ho ani nezkousel, mam tam ARCTIC Silencer 64 ULTRA TC, reguluje si otacky sam jedina vec kera mi vadi je ze speedfan neukazuje otacky :( deska MSI k8t neo2 fir, hlucnost je naprosto v pohode, a chladi taky dobre
Nazdar LOVIT a nemas problemi s teplotami na danej doske ? Mne dana doska od MSI dost blbne, takze ja sa nemozem ani spoliehat na dane hodnoty....a neviem ci mam teplotu pri plnom vytazeni 60 stupnov, alebo 40, ci 45.....
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

romco píše:y....a neviem ci mam teplotu pri plnom vytazeni 60 stupnov, alebo 40, ci 45.....
No ja mam sice jinou desku (taky MSI) ale na teploty se rovnou spolehnout nemuzu (110°C), kdybych nezkousel CPU v jiny desce tak bych to ani nevedel (30°C full load :-) :x
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“