Problém s DVD/RW v notebooku

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Vong
Nováček
Nováček

Problém s DVD/RW v notebooku

Příspěvek od Vong »

Ahoj mam notebook Acer Aspire 1356LMi. Mam v nem DVD-R/RW a namuzu vypalit zadne DVD, klasicke CD mi jdou. Drive jsem kupova DVD -R gigamaster ale ty byli spatny. Koupil jsem 10 Primco DVD -R a asi 5 DVD jsem vypalil ted mi nejdou. Koupil jsem 3 Verbatim DVD -R v silnem obalu a ty jsem vypalil v pohode. Ted jsem koupil Verbatim DVD-R v 10 multipack. Chtel jsem vypalit nejake data a opet to nejde. Po vlozeni DVD stale pracuje a nacita se. Vypaluji v Noro 6.
PS: jak to ze pokud se mi podari vypalit DVD tak si ho mohu prehrat jenom ja? pokud si ho pujci nekdo jiny tak mu nefunguje zobrazuje se nejaka hlaska typu CYKLICKA REDUDANTNI CHYBA.

Diky moc
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Co to je za vypalovačku a jaký máš OS?
Bathory
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Nevím jak u notebooků, ale u PC bych ti poradil flash nového firmwaru do té mechaniky. A pokud jde o nekompatibilitu, tak to není bohužel zatím zcela dořešená záležitost, některé mechaniky můžou pálené DVD vzít, jiné zas ne. Ale už se to pomalu lepší
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Vong
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vong »

Můžeš mi prosim tě poradit jak na to flash nového firmwaru jsem začátečník.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Najdi si na netu novou verzi firmwaru pro tu mechaniku a u něj bude i flash utilita. A v helpu se dočteš, jak na to. Ale pokud máš ten notebook ještě v záruce, bude nejlepší, když zajdeš na servisní středisko, a tam ti s tím pomůžou
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jestli ti to hází chyby CRC, tak jsou média špatně vypálený a připrav se spíš na reklamaci. Co to je za mechaniku a jak je zapojená, není USB? Jestli už je starší, tak ten firmware klidně zkus ...
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Také bych mohl doporučit používat kvalitnější media na vypalování. IMHO Princa a Gigamastery nepatří mezi moc kvalitní media - v jednou threadu byly dokonce tyto disky označeny za "samozničující" :-D. Doporučuji Verbatimy a Memorexy. Pokud to ale bude házet chyby i potom, řešením bude asi jen reklamace. Btw. Také se mrkni, jestli máš fungující ASPI a jestli nemáš v compu nějaké zbytky špatně odinstalovaného vypalovacího programu či nějakou utilitu ovlivňující mechaniku. V tom by také mohl být háček.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“