U prvního notebooku se mi zdálo, že je problém s BIOSEM (udělal jsem si přes programátor výcuc) a nahrál tam novej firmware - přes programátor.
Jenže jak je obvyklé u notebooku s ATInama, byl problém v ní. Notebook tedy nyní normálně naběhne, v pohodě do systému.
Problém je v tom, že po tom flashnutí BIOSu nechce fungovat žádný připojení - ani LAN, ani WiFi. Pci-e slot je v pohodě,zkoušel jsem tam připojit třeba DVB-T tuner a ten najde. WiFi ale ignoruje. Tak jsem tam nahrál zpátky ten původní BIOS, ale problém přetrvává. Dokonce jsem měl jednu identickou spálenou desku, tak jsem tam přepájel BIOS chip a notebook bez přehrání BIOSu naběhnul - ale opět bez LAN a WiFi. Jinak, jedná se o Emachines E640, typ desky LA-5912P.
Jinak, u druhýho aceru (jinej modelovej typ, tuším Aspire 6530 byl vyloženě fyzicky vadný BIOS chip. Po jeho výměně a nahrání aktuální verze BIOSu opět aktuálního FW bez problémů naběhne, ale opět bez LAN a WiFi. Google o tom nic neví, tak se ptám koho můžu, zda-li se s tím nesetkal..
Díky za případné info