BSOD po upgradu

Paměťové moduly DDR3 pro stolní PC i pro notebooky.
Odpovědět
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

BSOD po upgradu

Příspěvek od prograw »

Chlapi, hledal jsem všude, kde jsem mohl, ale neúspěšně.

Dnes dopoledne jsem přidával druhou dvojici 4 GB modulů. Po prvním spuštění jsem náhledl do BIOSu, zda jsou nové RAM viditelné. Byly. Po následném přihlášení do Windows jsem znejistil, protože jsem stále viděl pouze 8 GB instalované operační paměti.

PC jsem restartoval s tím, že jsem nechal proběhnout MEMOK pomocí tlačítka na desce. Proběhlo pár restartů. BIOS viděl, Windows viděl, myslel jsem, že je vše OK.

Večer jsem si chtěl chvíli zahrát GTA, ovšem čekalo mě nemilé překvapení. Po cca 20 minutách hry, BSOD 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xFFFFFA800E420028, 0x00000000BA20.... dále to nemám, špatná fotka .... 0x000000000019110A). Říkal jsem si, dobře, zkusím sundat takty na procesory a GPU. Sundal jsem CPU na 4.1GHz (napětí jsem nechal stejné 1.2), GPU jsem sundal na 1100/1500.

Pustil jsem hru, po 20 minutách freeze, ovšem bez BSOD. Chvíli hra neodpovídala, po té, co jsem se dostal částečně na plochu, následoval kompletní freeze PC - tvrdý restart (HDD LED zůstala svítit).

Prosím kohokoliv o radu, asi dvě hodiny se snažím najít odpověď na Google, ale bezvýsledně. Nevěděl jsem, do jaké sekce to poslat, ale podle mě se jedná o problém s RAM moduly. I když tomu kód 124 příliš neodpovídá.

(Nechávám přes noc jet Windows Memory Diagnostiku, uvidíme jestli něco najde. Pokud ne, zítra memtest86.)
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: BSOD po upgradu

Příspěvek od prograw »

Nikdo neví? :(

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Co chceš slyšet? Vzhledem k tomu žese ti to děje i na malé frekvenci, tak něco bude vadné. Jako první by jsi měl otestovat modul po modulu separé jestli neni ňákej vadnej, pokud ne, tak otestuj slot po slotu jestli neni ňákej paměťovej kanál vadnej, pokud ne, tak se pak vrať a začneme přemejšlet o dalších věcech.
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

Takže, RAMky vypadají v pořádku. Aktuálně provozuji CPU na 4,1GHz se stock napětím. Je možné, že se nestabilita, na v podpisu uvedených taktech, projevila až po přidání druhé dvojice operačních pamětí? Protože do upgradu nebyl s nestabilitou jediný problém.

Takže co teď, mám zkusit přidat napětí? :)

Odpovědět

Zpět na „DDR3“