Kde je na disku uložen SMART?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Kde je na disku uložen SMART?

Příspěvek od cameroncz »

Otázka je výše, díky za rychlou odpověď. Jen mě zajímá, zda-li je někde na plotně či na flash paměti nebo někde jinde :D
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Kde je na disku uložen SMART?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hehe, ne je součástí FW, bude tam na to ňáká flash paměť. Při flashi FW většino udochází k resetování smartu.
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Ok díky, mě to právě zajímalo a nedařilo se mi to dohledat. Že by to bylo na plotně se mi nezdálo, tak mě zajímalo jestli to bude ve flash paměti nebo někde jinde zastrčený, každopádně díky.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

SMART je na plotnách, ale v oblasti mimo uživatelská data. Pokud bys ho chtěl číst přímo, tak to chce mít know how jak číst fyzický sektor - myšleno ten opravdu fyzický, ne ten podle LBA adresy. Nějaké servisní příkazy, nebo možná nutnost se připojit na sériový port na tišťáku. Ve firmách na záchranu dat by věděli...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“