NF7 a nekompatibilita s pamětí A Data.

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Firefly
Začátečník
Začátečník

NF7 a nekompatibilita s pamětí A Data.

Příspěvek od Firefly »

Před rokem jsem tuto desku osadil 2 moduly A Data po 256MB MB/400 MHz, latence 2,5. CPU Thorton 2200+ jsem taktnul na 9,5x200. Celý systém běžel 12 měsíců bez problémů. Paměťové moduly byly osazeny v dualu. Minulý týden přestal počítač makat, při zapnutí pískání. Důvod : nekompatibilita s jedním s modulů. Vyzkoušel jsem ho ve všech slotech, maximálně proběhne POST nebo ani to ne. S druhým modulem je to O.K., i když k němu přidám jinou paměť. Ale tenhle kus ne a ne. Otestování u dvou prodejců proběhlo s výsledkem: paměť je O.K.. Čili zrodila se nějaká nekompatibilita desky a tohohle modulu. Co s tím ? Zvýšit voltáž ?. Nebo změnit časování a zvětšit odezvu ?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NF7 a nekompatibilita s pamětí A Data.

Příspěvek od Jiri Drak »

Firefly píše:Před rokem jsem tuto desku osadil 2 moduly A Data po 256MB MB/400 MHz, latence 2,5. CPU Thorton 2200+ jsem taktnul na 9,5x200. Celý systém běžel 12 měsíců bez problémů. Paměťové moduly byly osazeny v dualu. Minulý týden přestal počítač makat, při zapnutí pískání. Důvod : nekompatibilita s jedním s modulů. Vyzkoušel jsem ho ve všech slotech, maximálně proběhne POST nebo ani to ne. S druhým modulem je to O.K., i když k němu přidám jinou paměť. Ale tenhle kus ne a ne. Otestování u dvou prodejců proběhlo s výsledkem: paměť je O.K.. Čili zrodila se nějaká nekompatibilita desky a tohohle modulu. Co s tím ? Zvýšit voltáž ?. Nebo změnit časování a zvětšit odezvu ?
Nekompatibilita pro roce provozu to slysim fakt poprve. Pokud ta pamet rok bezproblemu chodila u tez uz v te desce nechodi tak uz asi uplne OK nebude.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo chlape, tohle mě taky dostalo... přidal jsem do NF7-S dvě PQIčka, jely 14 dní v pohodě, a pak to nabralo úplně stejnej směr jako u tebe. přitom v jiný desce jely, a Kingston co jel s nima neměl problém, jede pořád. docela by mě zajímalo čím to bylo :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

zombux píše:jo chlape, tohle mě taky dostalo... přidal jsem do NF7-S dvě PQIčka, jely 14 dní v pohodě, a pak to nabralo úplně stejnej směr jako u tebe. přitom v jiný desce jely, a Kingston co jel s nima neměl problém, jede pořád. docela by mě zajímalo čím to bylo :?
Zejtra to donesu, dám timing i FSB/DRAM ratio na SPD a uvidím. Na fóru Czech Computer jsem četl jeden nebo dva příspěvky o problémech s kompatibilitou, ale takhle po roce je mi to záhadou. No asi si to bude chtít pohrát si s timingem, nechat to v singlu channelu ( dual nemá u socketu A stejně žádnou cenu), no a když to bude dělat furt, tak je to na reklamaci desky, protože paměť byla testována dvakrát vždycky bez závad. Když to vvřeším, dám vědět.
Firefly
Začátečník
Začátečník

timing

Příspěvek od Firefly »

Nějak jsem v Biosu pozměnil timing na optimal ( CAS 3,0), jedna z pamětí je 2,5, nestíhala to. Teď jsem dal CAS 2,5 a vše je v pohodě, i když ta druhá paměť je trojková. Myslel jsem, že spíš paměť s pomalejší odezvou by měla mít problém, no vida opak byl pravdou.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“