Help... Kdo máte Modem SMC7204BRB ---- Instalace

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Help... Kdo máte Modem SMC7204BRB ---- Instalace

Příspěvek od Lipfeather »

Tak když mi telecom poslal mejlem Prihlasovaci jmeno a heslo ke službě Internet Express 512/128, zapojil sem splitter, modem a hůráááá sem se pustil do instalace.

Ale nemůžu se vůbec přihlásit, ani přinutit modem modemovat. Pořád tam bliká to světílko co podle mauálu známená "Trenování".
A důvod???? :::
V instalaci musim eště vyplnit Protocol (PPPoA, PPPoE, atd...) - Netušim.
Potom Encapsulation (Vc-Mux nebo LLC) - Taky netušim.
A nakonec čísla u VPI a VCI- což už vůbec netušim.... :)
Help!!! Jak to je????

Volal sem na telecom, ale tam mi řekli at si zejtra zavolam na nějakou jejich super linku kde mi všechno řeknou a budu platit "Pouhých" 16 Kč/Min :)

A co potom dál??? Až to bude hotový (teda estli mi někdo ty údaje zvás kamarádů poradí ) Bude to normálně fungovat, nebo budu muset vytvářet ještě nějaký další připojení....
Netušil sem že ta instalace ADSL bude takovýhle peklo.... :(
Please help........
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

PPPoA
Vc-Mux
VPI 8 a VCI 48 (možná jsou ty parametry obráceně)

pak už jen to jméno a heslo pro to PPP spojení, toť vše
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
pipa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pipa »

Pozor na správné zapojení spliteru. Vývody na tech co se ted prodávají jsou prehozeny, tak si zkontroluj, jestli vstup z telefonni zasuvky jde do "line", telefon zapojen do "phone" a modem do "dsl".
Ja to poprve zapojil podle "rychlouzivatelskeho manualu", tam ty vyvody jsou nakresleny naopak a taky jsem nevedel proc mi to nejede a jen blika na modemu autentifikace.
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Jo toho Splitteru sem si všim hned nazačátku. Díky Pavle úspěšně sem to nainstaloval. Ale dneska sem zjistil že ten účet nemam ještě aktivovanej :-D Bude to až po víkendu..... :)

A ktomu blikání: Přestane to blikat až když mi aktivujou to napojení, nebo to mělo přestat blikat když sem všechno správně zapojil??

A co až to bude aktivovaný?? Budu se muset ještě nějak připojovat, nebo to bude automaticky napojený na sít po naběhnutim Pc a modemu??
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Link ti na routeru prestane blikat (a zacne svitit) v okamziku kdyz tvou telefonni pripojku prodratuji na telecomu do ATM site. To jeste neznamena ze jsi vse nastavil dobre. Hlavne si dej pozor na uzivatelske jmeno a heslo.

Az to budes mit aktivovane pak bys mel (pokud je vse spravne nakonfigurovano) byt pripojen automaticky.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“