Napájení u MB

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
bruxman
Nováček
Nováček

Napájení u MB

Příspěvek od bruxman »

Co je u základní desky napájení +3,3 V ?
Mám problém.
Smažil jsem náročnou gamesku, procák se začal zahřívat, pohoda, zvýšily se otáčky ventilátoru.
Ale najednou mi začal blbnout monitor, říkám si, sekla se hra, jenže vono to dělalo i ve winech.
Pak smrad jak sviňa, okamžitě sem vypnul PC.
Po chvíli jsem ho zapnul, spustil jsem ASUS PROBE a ukazovalo mi to warning, že mám moc vysoké napětí na výstupu +3.3V.
Posrala se deska nebo zdroj?

Když to chvíli nechám bez zátěže tak to klesne na hodnotu 3.3 phoda, ale spustím zátěžovej test (prime95 nebo Seti) a začne to lézt na 3.9V.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

+3.3V větev napájí většinu elektroniky desky. Napiš, co máš za desku a co za zdroj; nicméně pokud ti to napětí takhle lítá, tak ti IMHO odešel zdroj a bylo by na místě ho vyměnit, než zdechne úplně a něco vezme s sebou. 3.9V už je strašně moc, bál bych se o desku...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
bruxman
Nováček
Nováček

Příspěvek od bruxman »

P4P800
zdroj neznackovy 300W.
kdyz znovu nabootuju tak to je v pohode
dokud to nezacnu zatezovat
ted sem si byl koupit vetrak novej
zjistil sem ze asi zacal ten zdroj zlobit protoze se prehriva jelikoz tam byl uplne mrtvej vetrak, zanesenej.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Ten zdroj zahoď a kup si nový, značkový a výkonnější. Jinak ti možná zbydou jen oči pro pláč.
Veterán
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“