Jakou grafiku do Dellu?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
goz
Začátečník
Začátečník

Jakou grafiku do Dellu?

Příspěvek od goz »

Zdravím a prosím o radu.

Žena má starší počítač Dell Optiplex 745 v sff provedení s Core 2 DUO 2,3 GHz a 5 GB RAM.
Používá jej s integrovanou gr. kartou, která má ale problém i s HD videem.

Poradíte mi jakou gr. kartu do tohoto PC vybrat? Nevím, jestli je lepší v tomhle low endu ATI, nebo Nvidia.
Musí být v provedení low profile, radši bych aby měla pasivní chlazení, nízkou spotřebu a cenu kolem 1500,- Kč
Počítač používá na běžnou kancelářskou práci, internet, sledování videa a občas hraní her (3D hry ta integrovaná nestíhá vůbec).

Zatím mám předvybrané tohle:
https://www.alza.cz/msi-n720-1gd5hlp-d2275597.htm

Díky za doporučení.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jakou grafiku do Dellu?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Lepší je Nvidia, protože jejich driver o něco méně zatěžuje CPU. Ale u tak nízkého výkonu jako má tenhle stroj je to stejně jedno. Ta GT720 stojí asi jako je hodnota toho PC bez ní, je to šílený a to i ta 720 sama o sobě je krám. Proč jí tam chceš dávat? Ty základní věci by měl zvládnou na integrovanou, a pokud s ní něco je nebo nutně potřebuješ dedikovanou ,spíš bych prošmejdil bazar sekci, aukro a jiná místa a dal tam něco stylu GT430/630 a pod za pár stovek, neutrácel zbytečně za novou kartu.
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Díky za odpověď.
Na bazary jsem koukal a nic co by bylo za slušnou cenu nenašel.
Trhá se jí na tom veškeré HD video.

Nebylo by teda lepší koupit nové levné PC?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Na aukru se jeden čas objevovali low profile karty do tří stovek, tak se tam zkus podívat..

Pokud to slouží jen na internet/video tak se mě zdá zbytečné investovat do nového PC, do kterého by jsi stejně musel dát aspoň 7000 aby jsi se dostal na stejnou úroveň jako s tím co máš teď...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No ale.... pokud se na tom trhá veškeré FHD video tak to ani nemá moc smysl, problém je v tom že většina web playerů nemá akceleraci vůbec žádnou (flash na youtube měl, ale co přešli na HTML5 tak je to hrůza) a prostě potřebuješ CPU co to přehraje. Je teda sice hezké že MPC ti to třebachytne přes grafiku, ale online streamovaný videa jaksi EE. S přihládnutim k faktu že tuti činnost zvládne dnes v pohodě ten nejlevnější Celeron za 1000kč mi investice do GPU přijde nešťastná.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“