Oprava/úprava/náhrada za Corsair H70

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Oprava/úprava/náhrada za Corsair H70

Příspěvek od Xnovic »

Ahoj
Mám H70 více, než 4 roky. Místo dvou ventilátorů, tam mám jen jeden Zalman 800rpm..
Teploty v zátěži (Prime95) nelezou přes 75st..
Ale v poslední době pozoruji jednu věc. Hraju hru třeba 2 hodiny, teploty se drží okolo 65st, ale jsou okamžiky, kdy teplota vyleze třeba o 15st, ta drží 20-30 vteřin a pak klesne zpět. Je to vždy v různých intervalech. Někdy se to stane 2x za hodinu, někdy jednou za 4 hodiny. Děje se to i v klidu, ale tam ty skoky nejsou tak výrazné (+5-10st)..
Mám podezření, že odchází vodní pumpa (nebo se zadírá)..
Nemáte někdo zkušenosti s rozebráním těchto AIO vodníků?
Napadlo mě, že bych pumpu rozebral, zkusil vyčistit. Místo původních tvrdých hadic, dát jiné a dolejt vodu..
Jde mi o to, zda se to nechá regulérně rozebrat a případně vyčistit, jaké použit hadice a jakou kapalinu (popř. kolik)..
Případně, jestli koupit nový (a jaký).
Díky za odpovědi
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Re: Oprava/úprava/náhrada za Corsair H70

Příspěvek od Dithius »

No ja stímhle nemám skušenosti, ale uvažoval jsem že bych udělal plnohodnotný vodník bez expy že bych ho zavodnil nechal jet a pak bych v nejvyžším bodě, kde je radiator uzavřel okruh potom co přestanou odchazet v provizorní expě bublinbky.

Jinak corsair má 5let zaruku a přez Web:

http://www.externireklamace.cz/

si zadej vyrobní číslo a dodej že se jedna o okruh. Na mail ti odpoví jestli jde čerpadlo proreklamovat. Stoji to 200,- a pokud spěcháš tak 399,- tuším. Jsou strašně pohotovi a celkem přijemní v komunikaci.

Když napíšeš že se občas zadrháva čerpadlo, tak snad to pujde reklamovat. K Čištění bych přistoupil až v momentě kdy by ti reklamace nebyla uznana nebo bys měl po reklamaci.

Mi se po 3,5 letech podařilo u nic reklamovat můj Corsair AX750 stím že v vysoké zatěži se vypne zdroj.... prostě paráda.

EDIT//

aha tak to vypadá že h70 ma jen 2 roky zaruky i u Corsairu... tak to budeš muset zavodnit nějak po vyčištění a uzavřit "pod"hladinou :(

btw tady jsem jako "inspiraci" něco našel a na youtubu toho je dost

https://www.youtube.com/watch?v=QkYMdIBH2Lc
https://www.youtube.com/watch?v=HmRenihhXO4

BTW kdyby byla nutna nahrada tak dle mě nejlepší z AiO je rozhodně:
http://www.k24.cz/product/247430/Elektr ... WC0R100018

poraži i kelvina S36 (3x 120mm rad) a samozřeimně i Corsair h110i GT a je přitom relativně levný... ušetříě 1000,-
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ahoj
Díky za info. Já potřebuju vodníka s menším radiatorem, jinak ho budu blbě cpát do skříně..
Co jsem na netu četl, tak se prý nepočítalo se životností víc, jak dva roky, tak si myslím, že 4 roky je dobrá doba...
Docela se mi líbí i chladiče LEPA, tak ještě uvidím, co s tím vyvedu..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Škoda že nemůžeš mít 240 mm Tritona ono je skvěle, že ma normalní fitinky a lidi na netu si kněmu kupujou i GPU fullcover blok na Grafiku a přikoupí hadici a další dvě fitinky a připoji GPU do okruhu. Je to něco na pul cesty pak mezi plnohodnotným vodníkem a AiO

S lepou nemám vůbec skušenosti ale designově je to nejagresivnější AiO to rozhodně. jednoznačně je ale třeba se kouknout na recenze a hlavně v OC stavech při vyžší voltáži u hřejivějších CPU. Třeba AMD FX 8XXX a nebo i7 na 2013/1366 socketu. prostě aby šlo vidět jak to chladi na žhavější platformě.

ale nejdřiv bych ho skusil teda opravit a zavodnit s vyměnou hadic. nějak to už vymyslíš
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Odpovědět

Zpět na „Voda“