GTX 660 Ti vs GTX 960 gaming 4g
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- ikeras
- Nováček

-
GTX 660 Ti vs GTX 960 gaming 4g
Ahoj zdravím
mám dotaz ohledně grafických karet a jejich výkonu / chlazení
mám GTX 660 ti, ale bohužel mě opustila a tak řeším co koupit jako novou kartu
docela mě zaujala GTX 960 e oproti 660ti má menší prutok sběrnice a to 128 bit , 660 má 192 bit, chci se zeptat se to zásadní ?
https://www.alza.cz/msi-gtx-960-gaming- ... .htm#popis
https://www.alza.cz/gigabyte-n66toc-2gd-d2425874.htm
normálně hraji v HD 1920×1080 někdo mi říká že je to velký rozdíl někdo zase že se to nedá rozeznat a že jsou důležité jiné věci.
a pak samozřejmě teplota při max zátěži
děkuji
mám dotaz ohledně grafických karet a jejich výkonu / chlazení
mám GTX 660 ti, ale bohužel mě opustila a tak řeším co koupit jako novou kartu
docela mě zaujala GTX 960 e oproti 660ti má menší prutok sběrnice a to 128 bit , 660 má 192 bit, chci se zeptat se to zásadní ?
https://www.alza.cz/msi-gtx-960-gaming- ... .htm#popis
https://www.alza.cz/gigabyte-n66toc-2gd-d2425874.htm
normálně hraji v HD 1920×1080 někdo mi říká že je to velký rozdíl někdo zase že se to nedá rozeznat a že jsou důležité jiné věci.
a pak samozřejmě teplota při max zátěži
děkuji
- PKBO
- Moderátor

Re: GTX 660 Ti vs GTX 960 gaming 4g
Kupovat 4GB GTX960 je dle mého názoru vyhazováním peněz, to už bych si rovnou připlatil za 970, 960 je fajn karta, když je to ta nejlevnější z nejlevnějších ta 5200 Kč, ale dávat za ní více je nonsese, hrubý výkon na těch 4GB VRAM stejně nemá..
Jinak je to ve všech ohledech lepší karta než 660Ti pokud ti jde o tohle..
Jinak je to ve všech ohledech lepší karta než 660Ti pokud ti jde o tohle..
- ikeras
- Nováček

-
ok děkuju
ono asi takhle.
gtx 660Ti jsem hrál hru a najednou se začala sekat a zatuhla obrazovka. poté se mi zobrazila vpravo u hodin hláška že je něco s ovladačem a kod 7.
Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače ale nic.
Obnovení systému do 16.6 tedy před problémem ( to jsem instaloval aktualizace win) také nic. hlavně ted když zapnu PC a ukazuje se mi jakože logo výrobce základní desky tak v něm jsou jakože malé čtverečky které třeba blikají atd prostě jako kdyby vám odcházel monitor. A když se PC dává na plochu, tak se plocha pořádně nezobrazí a celé PC se sekne a musím ručně vypnout a zapnout.
Funguje jenom nouzový režim. v něm jsem zkoušel i ona obnovení systému a instalaci nového ovladače.
ale normálně do winu se prostě nedostanu vždy je to rozmazaně a sekne se mi to
zítra to chci odvezt do sirius computers
ale připravuji se i na to, že budu muset kupovat novou grafiku. tak hledám dobrou náhradu, ale zase nechci za grafiku davat víc než 8 tisíc
takže teda 5gb karta je zbytečná ? stačí 2gb jo ?
ono asi takhle.
gtx 660Ti jsem hrál hru a najednou se začala sekat a zatuhla obrazovka. poté se mi zobrazila vpravo u hodin hláška že je něco s ovladačem a kod 7.
Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače ale nic.
Obnovení systému do 16.6 tedy před problémem ( to jsem instaloval aktualizace win) také nic. hlavně ted když zapnu PC a ukazuje se mi jakože logo výrobce základní desky tak v něm jsou jakože malé čtverečky které třeba blikají atd prostě jako kdyby vám odcházel monitor. A když se PC dává na plochu, tak se plocha pořádně nezobrazí a celé PC se sekne a musím ručně vypnout a zapnout.
Funguje jenom nouzový režim. v něm jsem zkoušel i ona obnovení systému a instalaci nového ovladače.
ale normálně do winu se prostě nedostanu vždy je to rozmazaně a sekne se mi to
zítra to chci odvezt do sirius computers
ale připravuji se i na to, že budu muset kupovat novou grafiku. tak hledám dobrou náhradu, ale zase nechci za grafiku davat víc než 8 tisíc
takže teda 5gb karta je zbytečná ? stačí 2gb jo ?
- Moonwraith
- Začátečník

-
něco podobnýho mi taky dělala grafická karta. pořád padaly ovladače karty a někdy vytuhnul celý obraz, že jsem musel natvrdo resetovat počítač. pomohlo mi přepastovat grafickou kartu a hned to přestalo dělat.
- ikeras
- Nováček

-
a nějaké zkušenosti s opravou herních PC v praze ? je sirius dobrý ?
- PKBO
- Moderátor

Na obchod se vyprdi, pokud nejsi úplný nýmand, což nejsi když jsi dokázal v nouzovém režimu to co jsi dokázal...
Prostě kup jinou GPU a vyzkoušej, pokud problémy setrvají (na 99% ne) tak kartu ve 14 denní lhůtě vrátíš no..
Jinak osobně bych si radši z bazaru vzal pár měsíců jetou GTX 970 mezi 7-8 tisíci, než kupovat fungl novou 4GB 960 za 6500... Nebe a dudy.
Prostě kup jinou GPU a vyzkoušej, pokud problémy setrvají (na 99% ne) tak kartu ve 14 denní lhůtě vrátíš no..
Jinak osobně bych si radši z bazaru vzal pár měsíců jetou GTX 970 mezi 7-8 tisíci, než kupovat fungl novou 4GB 960 za 6500... Nebe a dudy.
- ikeras
- Nováček

-
no mě jde spíš o to co způsobilo ten problém na grafice, aby mi to pak neodpálilo i tu novou grafiku
- PKBO
- Moderátor

Grafika ti může umřít bez jakéhokoliv přičinění jinou komponentou a taky tomu v 90% případů je.
Takže pokud máš vadnou jen kartu (což zjistíš když jí vyzkoušíš jinde) tak to nemusíš řešit..
Takže pokud máš vadnou jen kartu (což zjistíš když jí vyzkoušíš jinde) tak to nemusíš řešit..