mapování disků

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

mapování disků

Příspěvek od Miroslav »

prosím jak vyvolám přihlašovací tabulku při startu linuxu(SUSE), při instalaci jsem vytvořil jednoho uživatele a root, ale linux mi automaticky najíždí bez možnosti vybrání si z těchto dvou. není to tím, že jsem dal stand alone machine a né network computer?

----Presunouto do sekce operacní systémy Linux----
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No takze predpokladam, ze ti to automaticku najizdi do toho usera, co si vytvoril - takze to rozhodne nemen a vzdy se odloguj a naloguj jako root pokud chces neco delat. Pokud bys normalne pracoval jako root, mohl bys dost tvrde narazit...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

já vim, že jako root můžu poškodit celej systém jen to frkne, ale mě to jenom zajímá čistě z hlediska obohacení znalostí
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

To bude nekde v nastaveni KDM, pripadne GDM, podle toho, co mate.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Spust YaST klikni na Security and Users --> Edit and Create Users. Az se to wokno spusti, klikni na Expert Options --> Login Settings. Tam staci odskrtnout Auto Login o kliknout OK.Ted by ti to melo nabizet pri startu tu prihlasovaci obrazovku :wink:
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

díky moc pánové, fachčí, taky mě to mohlo napadnout a neotravovat Vás
Ty mino co to je to tvoje povolání Felák?? Já jsem asi hodně zbržděnej nebo umim špatně česky
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Miroslav píše:díky moc pánové, fachčí, taky mě to mohlo napadnout a neotravovat Vás
Ty mino co to je to tvoje povolání Felák?? Já jsem asi hodně zbržděnej nebo umim špatně česky
Nejak nechapu, co je na tom nepochopitelnyho :? (v pripade dalsich nejasnosti SZ, at nesirime OT...)
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

ty kládo ty mě hezky natahuješ, tak teda česky po lopatě. CO TO ZNAMENÁ FELÁK? Já zrovna asi ve škole chyběl, když to probírali
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“