HDMI jako primární výstup i když je vypojen

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HDMI jako primární výstup i když je vypojen

Příspěvek od F4kt0r »

Zdravím,

mám takový problém, který mě dost vytáčí a za boha nemůžu přijít na řešení.

Mám hlavní monitor (BenQ XL2720T) připojen přes DVI dual link. Vše bylo v pořádku, na monitoru se zobrazovala cela bootovaci sekvence atp.

Jednou jsem zapojil televizi přes HDMI a použil ji jako druhý monitor. Po určité době jsem televizi odpojil a používám zase jen BenQ XL2720T.

Jenze od té doby, jak jsem jednou zapojil HDMI televizi, je bran HDMI vystup jako primarni a obraz na hlavni monitor (DVI) naskoci az s logem windows, takze az naskoci ovladace. Vubec nezalezi na tom, jestli v HDMI neco zapojeno ne nebo neni. Zkusil sem prohodit i DVI vystupy, ale efekt stejny.

Zkoušel jsem to najít v BIOSu, je tam něco s interní CPU grafikou a více monitorama, ale efekt nulový.

TL,DR: Do biosu se nedostanu přes hlavní monitor, jelikož jako primarni vystup na kterem je zobrazen bios je bran HDMI (ktery je ale vypojen!) a ne DVI, ktery je zapojen.

Nevíte řešení? Nemůže být vadná karta?

Zbytek sestavy v podpisu.
Díky moc
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
b0x3r305
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: HDMI jako primární výstup i když je vypojen

Příspěvek od b0x3r305 »

Ahoj, měl jsem (a mám) úplně ten samý "problém" jak to vyřešit by mě také hodně zajímalo, boot a bios mi běží na TV kam je HDMI, jak se načtou Win tak to sepne na Displayport a už to běží normálně..

Řešení jsem doposud nenašel, jedině fyzicky odpojit HDMI z GPU
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

No to je právě ten největší problém. Já mam HDMI vypojeno. Ten port je prázdný.

Jediné co je zapojeno je DVI-D monitor, který se prostě sepne až se startem windows.

Bootovací sekvence je vysílána přes HDMI, i když tam nic nemam zapojeno.

Jedine reseni jak se dostat do BIOSu je pripojit nejaky monitor/TV pres HDMI.

Nevim jestli neni vadna karta...
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

stalo se me neco podobnyho, timhle http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=194177 to opravis, vymaz tam vsechno krome dvi
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Super, vyzkouším.

Díky!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“