Nikdy jsem neřešil zvuk u PC, respektive kvalitu zvuku.
Tuhle do mě začal hlodat kamarád fajšmejkr až jsem si řekl, že na tom něco bude.
Na PC buď prací nebo hraním her trávím naprostou většinu svýho času a pořád člvoěk něco poslouchá, muziku a tak.
Já vždy myslel, že zvuková karta a kvalitní "studiová" sluchátka jsou zbytečný, protože člvoěk pak musí poslouchat jen muziku ve FLAC kvalitě a v takový kvalitě mám asi jen 3-4 sound tracky od filmů, zbytek 192-320 kb/s.
Proto bych rád si nechal poradit, můžou to být klidně otevřená sluchátka, nejlépe headset, čili s mikrofonem, i když ten tak často nepoužívám. Samozřejmě pohodlné na celodenní nošení, vyměnitelný kabel by byl fajn a aby něco vydrželi. To samý s kartou, nejlíp PCI-e. Rozpočet omezený ani nemám, protože tohle je věřím investice, která jen tak nestárne narozdíl od GPU nebo CPU, u zvuku je to mnohem stálejší a i když koupím nový PC tak sluchátka i zvukova karta můžou sloužit fůru let.
Kartu jsem myslel něco jako: https://www.alza.cz/creative-sound-blas ... 382675.htm ale nějaký ty adekvátní sluchátka k tomu nebo dokonce headset by byl vítanej.

PS: Na čem momentálně jedu jsou Genius GX Gaming CAVIMANUS HS-G700V.