Nastavení WIFI, prosím poraďte, jsem zoufalý

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
826102
Nováček
Nováček

Nastavení WIFI, prosím poraďte, jsem zoufalý

Příspěvek od 826102 »

Dobrý den, nastěhoval jsem se do bytu.. je tu udělaná zástrčka na internet, ten mám zařízený od t-mobile... když tam mám zapojený normálně jen notebook, tak to funguje... problém nastal když jsem si koupil router.. abych pořád nemusel být u zásuvky.. vůbec se mi nedaří ho nastavit.. do nastavení se nemůžu ani dostat, kabely zapojené mám správně.. od poskytovatele do routeru na INTERNET, a LAN do notebooku... když píšu mou IP do prohlížeče tak mi to nenajde žádnou stránku s nastavením.. nic... do routeru se připojím, ale zdá se mi že to nejde dál... i s mobilem se připojím na wifi, ale internet nefunguje... Poraďte mi prosím
https://SecreLocal.com - Live Chat Girls - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Live Local Girls Dating
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nastavení WIFI, prosím poraďte, jsem zoufalý

Příspěvek od kotas »

Nemáš náhodou VDSL či ADSL připojení a rveš tam obyč.klasický router? Pokud ano, musíš si pořídit VDSL router, to by lecos vysvětlovalo, proč ti to nejde :)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
826102
Nováček
Nováček

Příspěvek od 826102 »

a jak se to dá zjistit?.. router mám takový

https://www.alza.cz/tp-link-tl-wr843nd- ... tAodJh8M2w
https://SecreLocal.com - Live Chat Girls - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Live Local Girls Dating
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

1) jestli ti funguje notebook zapojeny do zasuvky pomoci kabelu, takze bude nejspise nastavene DHCP od poskytovatele a proto to s NB funguje
2) budes se muset dostat do routeru a jeho nastaveni. Klidne odpoj router od internetu a pripoj ho pouze k notebooku kabelem. Provedl bych vyresetovani routeru do defaultu a pak by se melo dat do nej dostat pomoci weboveho rozhrani pres jeho IP.

Jeslitze ani toto ti nepujde, neni problem v internetu od poskytovatele ale ve tvem routeru.
Jestlize se do nastaveni dostanec, staci nechat nastaveni WAN (portu pro pripojeni od providera) na automatice pres DHCP a melo by to fungovat (notebook funguje, neni duvod aby router nesel)

Pak bych si jen nastavil nezabezpecenou sit WIFI a zkusil se z notebooku / telefonu do ni dostat a pristoupit k netu. Nasledne si muzes hrat s nastavenim bezpecnosti jako filtrovani MAC, prirazovanim IP, QOS a dalsi.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“