UPS k NAS a Wi-fi routru

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

UPS k NAS a Wi-fi routru

Příspěvek od Igoreso »

Ahoj,
dnes mi chcípla po asi 8letech APC UPSka (700VA) která sloužila jako ochrana pro NAS (10x HDD) a Wi-Fi přijímač + router (turris).

Je k tomu potřeba ochrana UPS,nebo stačí přepetovka? Nas beží jen když ho používám(2-3x do tejdne) jinak vypínám. Elektřina u nás vypadne 3x do roka.

V případě že je potřeba co levného by jste doporučily?
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Re: UPS k NAS a Wi-fi routru

Příspěvek od Octopuss »

NAS by měl jet pořád, ne? ;)
Náhoda je blbec, a nikdy nevíš. Stokrát vypadne elektřina a nic se nestane, po sto první odejde disk (nebo disky) do věčných lovišť. Já bych to neriskoval.
Nějaká levnější UPSka by myslím pro klid duše byla dobrá investice.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

no mel by,ale používám ho jen já a ted třeba v léte se na nej připojuji tak 1x tejdne max,spíš méně,tak ho vypínám aby nežral a neběžel naprázdno.

četl jsem pár recenzí levných UPS a to co je na výstupu je hruza, aby to spíš neškodilo než chránilo.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

APC CyberFort II? Chceš to opravit?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“