Ahoj,
dnes mi chcípla po asi 8letech APC UPSka (700VA) která sloužila jako ochrana pro NAS (10x HDD) a Wi-Fi přijímač + router (turris).
Je k tomu potřeba ochrana UPS,nebo stačí přepetovka? Nas beží jen když ho používám(2-3x do tejdne) jinak vypínám. Elektřina u nás vypadne 3x do roka.
V případě že je potřeba co levného by jste doporučily?
UPS k NAS a Wi-fi routru
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
UPS k NAS a Wi-fi routru
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- Octopuss
- Začátečník
Re: UPS k NAS a Wi-fi routru
NAS by měl jet pořád, ne? 
Náhoda je blbec, a nikdy nevíš. Stokrát vypadne elektřina a nic se nestane, po sto první odejde disk (nebo disky) do věčných lovišť. Já bych to neriskoval.
Nějaká levnější UPSka by myslím pro klid duše byla dobrá investice.

Náhoda je blbec, a nikdy nevíš. Stokrát vypadne elektřina a nic se nestane, po sto první odejde disk (nebo disky) do věčných lovišť. Já bych to neriskoval.
Nějaká levnější UPSka by myslím pro klid duše byla dobrá investice.
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
no mel by,ale používám ho jen já a ted třeba v léte se na nej připojuji tak 1x tejdne max,spíš méně,tak ho vypínám aby nežral a neběžel naprázdno.
četl jsem pár recenzí levných UPS a to co je na výstupu je hruza, aby to spíš neškodilo než chránilo.
četl jsem pár recenzí levných UPS a to co je na výstupu je hruza, aby to spíš neškodilo než chránilo.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- Behemot
- Červená karta
-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
APC CyberFort II? Chceš to opravit?