Preview: Cooler Master V Semi Modular 550 W - znovu a lépe!

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Preview: Cooler Master V Semi Modular 550 W - znovu a lépe!

Příspěvek od Behemot »

Řada Cooler Master VS s certifikací 80 PLUS Gold (při 115 V), vyráběná u Enhance Electronics, na trhu není vyloženě nová, vlastně je na něm už téměř dva roky. První model V550S jsem už měřil koncem roku 2015, ovšem docela se mi tehdá líbil - měl dobrou regulaci napětí a jedno z nejnižších zvlnění, které jsem zatím viděl. Navíc je to semi-modulární zdroj s pětiletou zárukou. Hlavní věc, která se mi tenkrát nelíbila, byla volba kondenzátorů. Ovšem Cooler Master řadu VS rychle zazdil a vytvořil novou - V Semi Modular s kvalitním osazením.
Zvenku.jpg
Je zde ovšem vážný problém: oba zdroje vypadají na 100% stejně: zvenku jsou stejné, jméno je stejné (v tomto případě V550S) a také kódové označení (RS-550-AMAA-G1) je stejné. To je ono - téměř nikdo není moc schopen je od sebe odlišit. Navíc Cooler Master nemá tak dobrou reputaci ohledně dobrých zdrojů, jelikož leta letoucí produkoval maisntreamové zdroje neschopné dodat vůbec specifikovaný výkon. Uživatelé tedy na řadu VS rychle zapomněli jako na nezajímavou volbu, která má stejně špatní osazení a vůbec, Cooler Master, co takhle raději Seasonic! Ale řadu V Semi Modular bychom neměli vůbec odsuzovat.
Mrizka.jpg
Jak jsem loni odhalil, ve srovnání se Seasonicem S12G a G, které téměř všichni kupují jako jedny z nejlepších na trhu, už řada VS byla lepší v regulaci napětí i zvlnění, vvšechny ochrany byly funkční a zdroje nehořely ty od Seasonicu na mé testovací zátěži. Jejich ventilátor je o něco tišší, neměly by pískat ani nijak bzučet a mají stejnou pětiletou záruku. A v mezičase se postupně doprodaly staré zásoby první revize a na trhu už by měly být modely novější revize (tedy, ne u nás), které mají kvalitní sazení jako zdroje Seasonic. Pokud tedy vše ostatní zůstalo stejné a V550S má nyní lepší kondenzátory, jedná se o jedny z nejlepších zlatých zdrojů na trhu. Pokdu si stále nejste jisti rozdílem, jak jsem zjistil, existuje jeden zcela zřejmý znak, podle kterého je rozlišit. Vyčkejte tedy a v recenzi se novému V550S podíváme na zoubek!
Zepredu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“