Stala se mi taková věc: hraju si SW:TOR, když najednou crashne PC a začne šíleně řvát (žádný blue screen, proste se hodil do black screenu a tím to zkončilo). Zkoušel jsem se poté nabootovat do systému, ale následovala zase černá obrazovka. Tak jsem vlezl do safe modu, kde jsem odinstaloval všechno co souviselo s grafickou kartou (ovladače, softwary atd.) pomocí DDU. Potom už mi šlo normálně vlézt do Winu, ale okamžitě po nainstalování jakýchkoliv ovladaču všechno zase zčerná a musím je v safe modu znovu odstranit. Zkoušel jsem obnovit PC, ale to taky nepomohlo.
Taky bych měl zmínit, že i po odinstalování ovladačů grafické karty mi tzv. glitchuje obraz. Je jedno jestli jsem v BIOSu (UEFI) nebo ve winu (safe, či klasik), pořád se mi prostě glitchuej obraz [http://imgur.com/a/eMD8R](dva zelené pruhy přes obraz a náhodně blikající místa. Jakoby win bežel v řežimu méně barev, ale jenom místy). Obávám se toho nejhorší, že prostě už odešla grafika, protože jí mám odhadem něco přes pět let.
Win 8.1 (64bit)
MB: ASUS M5A99X EVO R2.0
CPU: AMD Phenom II X4 965 Processor
GPU: AMD Radeon HD6800 (přesné označení bohužel neznám)
SSD (win): KINGSTON SV300S37A120G
EDIT: Tak se mi podařilo nainstalovat nějakou starší verzi ovladačů, ale chová se to, jako by to grafiku úplně ignorovalo. Device manager nic, CCC nic. Takže je to asi jasný.
Crash, blackscreen po inst. driverů, grafické glitche
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- frezen
- Nováček

- Krteq
- Čestný člen

-
Re: Crash, blackscreen po inst. driverů, grafické glitche
Tohle vypadá na křemíkové nebe 
Upřímnou soustrast.
Upřímnou soustrast.
- frezen
- Nováček

Wow, odpověď za pár minut a ještě k tomu od člověka, co je tu už deset let. Takže jo jasný
A odešla zrovna, když jsem si koupil subscription
A odešla zrovna, když jsem si koupil subscription
Frezen_!
- Krteq
- Čestný člen

-
Tady se jiný ortel vyřknout nedá, ty pruhy v BIOSu a POST screenu svědčí o problémech se samotným HW. Pravděpodobně vada spoje pod paměťovým čipem.
- frezen
- Nováček

Dobře no. Může mi někdo tedy rovnou pomoct s výběrem nějaké nové karty, nebo mám založit jinde nový topic?
Parametry jsou kdyžtak sepsané výš a limit bych dal například 7000,-.
Díky.
Parametry jsou kdyžtak sepsané výš a limit bych dal například 7000,-.
Frezen_!
- Krteq
- Čestný člen

-
Optej se v příslušném vlákně - Jakou grafickou kartu do 7.000 vč. DPH? - a nezapomeň připsat tu sestavu atd.