"Sendvič" větráků na GF4 Ti

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

"Sendvič" větráků na GF4 Ti

Příspěvek od FunkyByte »

Mám takovej malej problém. Mám doma dva větráky a potřebuji je umístit na MSI GF 4 TI 4600.
Šlo by to udělat tak že zhora (ze strany čipu) dám starý aktiv, pod ním bude čip, pod ním deska, (teď už ze zadní strany grafiky) pod ní mezi rezistory (nějak těsně) dám teplovodivou pastu titan, na ní plpnu čtvereček z mědi, na něj dám trochu pasty, pak nový chladič, a ty 2 chladiče k sobě skrz díry v desce přišroubuju jemně na krev šrouby. Šlo by to tak udělat?
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: "Sendvič" větráků na GF4 Ti

Příspěvek od thool »

FunkyByte píše:Mám takovej malej problém. Mám doma dva větráky a potřebuji je umístit na MSI GF 4 TI 4600.
Šlo by to udělat tak že zhora (ze strany čipu) dám starý aktiv, pod ním bude čip, pod ním deska, (teď už ze zadní strany grafiky) pod ní mezi rezistory (nějak těsně) dám teplovodivou pastu titan, na ní plpnu čtvereček z mědi, na něj dám trochu pasty, pak nový chladič, a ty 2 chladiče k sobě skrz díry v desce přišroubuju jemně na krev šrouby. Šlo by to tak udělat?
pokud ta pasta neni vodiva... a hreje to i z druhy strany?
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FunkyByte »

Větrák co je na čipu pěkně teple fouká, a z druhé strany v místech čipu by ses bál šáhnout, pač by ti to upeklo ruku :) Kámošovi takhle pálila riva tnt 2, ale mě to jednou pálilo asi 2x tolik co jemu, protože mi upadl větrák kvůli těm shit plastovejm úchytům. Tak jsem tam dal šrouby a je to lepší. A pak mě napadlo, že tám dám druhej větrák, tak proto píšu. Jen mně napadá: Jakej druh té železně podložky pod čip (tj z druhé strany) mám použít. Asi tam narvu měď. Ale hlavně aby to nebylo vodivý, páč ty malý rezistory by asi propojený bejt nechtěly.... :)
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

FunkyByte píše:Větrák co je na čipu pěkně teple fouká, a z druhé strany v místech čipu by ses bál šáhnout, pač by ti to upeklo ruku :) Kámošovi takhle pálila riva tnt 2, ale mě to jednou pálilo asi 2x tolik co jemu, protože mi upadl větrák kvůli těm shit plastovejm úchytům. Tak jsem tam dal šrouby a je to lepší. A pak mě napadlo, že tám dám druhej větrák, tak proto píšu. Jen mně napadá: Jakej druh té železně podložky pod čip (tj z druhé strany) mám použít. Asi tam narvu měď. Ale hlavně aby to nebylo vodivý, páč ty malý rezistory by asi propojený bejt nechtěly.... :)
med je a vzdycky bude vodiva :wink: ted me nenapada nic bezne dostupnyho, tepelne dobre vodivyho a pri tom elektricky nevodivyho :o :oops: kazdopadne ta gk tak byla navrzena, mela by to prezivat :wink:
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FunkyByte »

ALe já budu dělat okno do compa a ten větrák co je jakoby zhora (i když je ve skut. ze spod strany grafiky) je svítivej, a vo tom to je.
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

FunkyByte píše:ALe já budu dělat okno do compa a ten větrák co je jakoby zhora (i když je ve skut. ze spod strany grafiky) je svítivej, a vo tom to je.
bych se na to vysral a koupil si poradnej chladic... treba silencer :wink: za chciplou grafarnu mi to nestoji...
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Ja mam GF3 a ze zadu se taky hafo zahrivala (je overclocknuta). Tak sem z druhe strany vyplnil mezeru mezi rezistorama (nebo SMD kondenzatorama, nebo co to je) silikonovou pastou, a dal na to hlinikovej pasiv pod kterim mam takovou látku, co izoluje elektriku a relativne pousti teplo. A i presto, ze je tam ten pasiv tak po 20 minutach hrani hl2 je horkej... NJN, overclocking....
Fotky doplnim, pokud bude zajem. Ale az zitra...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“