Notebook nejde zapnout

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
venomecek
Nováček
Nováček

Notebook nejde zapnout

Příspěvek od venomecek »

Dobrý den, když se snažím zapnout notebook tak mi najede jen logo Asusu, pak blikne černá obrazovka pak zase najede logo Asusu a takhle to dělá pořád dokola.. Je nutno podotknout že mám nainstalovaný windows 10, poté jsem dal vrátit laptop do továrních dat (ale bez vrácení windowsu, pouze smazání dat, programů a podobně) a když byla insalace 5 hodin na 1% tak sem notebook na tvrdo vypnul...

Můj laptop je Asus X550L: i7, původně win 8.1, Nvidia 840M

Když poklikám F8 - F12 dostanu se do takové modré nabídky a mám tyto možnosti
*Odstranit potíže - když to rokliknu tak mám na výběr z:

- Částečné obnovení: u tohoto kroku to napíše že došlo k problému a nic to nevyřeší..

-Obnovit do továrního nastavení: To po mě chce instalační média která nemám..

-Upřesnit možnosti zde mám na výběr z:
a) Obnovení systému - nefunkční
b) obnovení z bitové kopie - tu nemám
c) příkazový řádek - nevím...
d) Nastavení spouštění - bez výsledku..
e)Oprava spoštění - bez výsledku..
f) Nastavení firmwaru uefi - to mě dostane jak kdyby do biosu..

*Pokračovat do windows 8.1 ( což je divné když sem úspěšně nainstaloval windows 10) - Tato možnost mě vrátí k logu Asus...

*Vypnout počítač...
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook nejde zapnout

Příspěvek od C_shrimpy »

Zkus na jiném PC stáhnout kopii win 8.1. Pakliže notebook disponuje mechanikou, vypal ji na DVD. V případě, že nechceš přijít o data, vymontuj disk opět připoj na jiné PC a data si do něj zálohuj.
Vlož instalační médium a v BIOSu nastav prioritu bootování na mechaniku jako první. Načti instlátor z DVD a vyber možnost VLASTNÍ. Odstraň všechny oddíly disku, které vidíš a vytvoř dva nové. První cca 150Gb a druhý zbývající místo. Zvol 150Gb oddíl pro instalaci a nechrj se vés instrukcemi na obrazovce. Jako licenční klíč použij ten dodaný s notebookem, pravděpodobně bude na nějakém štítku. Po chvíli bys měl mít nainstalovaný čistý systém. Ze servereu asus je pak potřeba stáhnou ovladače pro tvůj hardware a doinstalovat.
Pozor: tímhle postupem přicházíš o recivery partion.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
maku
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook nejde zapnout

Příspěvek od maku »

Key od win8.1 je zapsan v BIOSU tak staci stahnout ISO Win8.1 ktere jsi mel nainstalovane pri koupi notebooku a vypalit na DVD pak postuovat podle navodu vyse.
Jinak pred upgrade na win10 se doporucuje vytvorit recovery na USB disk 16GB. Win8.1 stahnes tady http://dellwindowsreinstallationguide.c ... d-oem-iso/
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“