Po AC Fluidu zmodrala voda

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Po AC Fluidu zmodrala voda

Příspěvek od Razorjack »

Ahoj všem. Provozuji už 5 let vodní chlazení, nicméně jsem narazil na "problém": po vyčištění okruhu jsem koupil do destilované vody AC Fluid. Dřívější balení Fluidu, které jsem měl, barvilo vodu lehce dohněda (plus vůně ořechů). Tentokrát se voda zbarvila do tmavěmodré (jako bych použil přísadu), měsíc si držela barvu a nyní je okruh zase průzračný. Je to v pořádku? Díky!
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Po AC Fluidu zmodrala voda

Příspěvek od oqix »

Nazdar,
mne to spravilo tiež. Použil som AT-Protect Clear a voda sa mi zafarbila do modra.
Nikdy predtým som tam nepoužíval žiadne farbivo. Problém bol nakoniec v benzotriazol-e ktorý táto kvapalina obsahovala. Táto látka sa používa na ochranu kovov a zníženie rizika galvanickej korózie pri použití rôznych kovov v chladení. Paradoxne táto látka mi poškodila niklový povrch na blokoch od EK. Keď som vypustil systém a použil som destilovanú vodu problém skončil. Skúšal som do destilky priliať Anti-Coro-Fluid, ktorý tiež obsahuje benzotriazol a po chvíli bola voda zas modrá. Predpokladám, že problém vznikol v radiátoroch Alphacool NexXxos xt45 a ut60 ktoré asi obsahujú niečo čo nemá rado benzotriazol.
Odpovědět

Zpět na „Voda“