Pokud bys uvazoval i o bazarovych kusech, tak v cene okolo 6 tisic se da sehnat R9 290 (koukej ale jen po nereferencnim chladici), coz je vykonejsi grafika, nez co navrhuje riXo.
3000,- za 660tku je tak akorat, spis mozna trochu mene, ale zacinal bych urcite na 3k a pokud by ji nikdo nechtel, tak az pote bych sel s cenou dolu. Bude zalezet, jak moc na prodej budes spechat.
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
CPU přetaktované ještě nemám. Vyhýbal jsem se tomu co nejdéle, ale asi již přišel čas na studium taktování. Sand to nepo.... : ))
Chladič co tam mám, Gelid tranquillo rev.2 a základovka MSI Z77A-G45 by to snad měla ustát, že?
Ta R9 290 zní lákavě, ale z bazarovek mám pořád respekt. Je to jako s autem, nikdo neví jak s tím ten předemnou "jezdil".
Na ten prodej nespěchám, takže budu zkoušet prodej za ty 3k a uvidí se jak to dopadne.
Pokud nebudes hnat CPU nekam k 5GHz, tak na to urcite oboje staci. Neumim rict, kolik tvuj procak da, ale uz pri nejakych 4,2GHz to bude slusny boost a pokud budes mit stesti, tak bys mohl dat i 4,5GHz pri mirnem zvyseni napeti. Je to sazka do loterie. Precti si o tom neco a pak zkousej po mensich krocich s otestovanim stability.
Risk je zisk, tak se to rika. Samozrejme ze si muzes koupit novou kartu z obchodu, ale za cenu 6k mas tak na tu 960tku ci 380tku, coz nejsou spatne karty, ale jete se za tu samou cenu daji sehnat lepsi. Pokud nemusis koupit hned prvni 290tku na kterou narazis, tak si pockej, vybirej... Kdyz budes mit stesti, tak narazis na kartu od slusneho prodejce a se zarukou (nejlepe oficialni) a pak si vicemene vklidu. Si dej poptavku tady v bazaru a uvidis co ti kdo nabidne. Moje zkusenost je takova, ze pokud ta karta jede hned od zacatku, tak nejspis pojede i nadale bez potizi.
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
Děkuji za cenné informace.
Víc jak 4.2ghz to určitě hnát nebudu, chci aby mi to ještě nějakou dobu vydrželo pohromadě : )))
Po té R9 budu nějakou dobu pokukovat a uvidím jestli budu mít kliku. Mám čas dokud se mi nepodaří prodat tu gtx660tku.