Zdroj

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
master
Nováček
Nováček

Zdroj

Příspěvek od master »

Slyšel jsem o zdrojích s pasivním chlazením, je to blbost nebo ne? Stišil sem celýho kompa a ten zdroj dost řve a potřeboval bych tak 350W. Dík
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Dej tissi chladic do zdroje, nebo mu uber otacky.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zdroj

Příspěvek od Jafido »

master píše:Slyšel jsem o zdrojích s pasivním chlazením, je to blbost nebo ne? Stišil sem celýho kompa a ten zdroj dost řve a potřeboval bych tak 350W. Dík
Tento zdroj opravdu existuje, ale za strašlivou cenu, je lepší si takovýto zdroj vyrobit na koleně doma, přijde tě na zlomek ceny.

link
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Jiri Drak píše:Dej tissi chladic do zdroje, nebo mu uber otacky.
Souhlasím, vlastní úprava nemusí být až tak náročná a finančně bude určitě daleko levnější.
Jackar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackar »

Kdyz se nemylim, tak zdroji jako takovemu staci jen pasivni chlazeni a vetrak je vlastne jen takovej "povinnej" out-take ventilator, aby vzduch v pocitaci nestal (mysli se na uzivatele, kteri nemeji 10 vetraku v case... 8-) ). Takze kdyz mas dostatecne proudeni vzduchu ve zdroji, tak by vypnuti toho vetraku nemelo vadit, ne ?

Nevim presne, je to jen muj nazor, tak mi ho bud vyvraťte anebo potvrďte...
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

JirkaH píše:
Jiri Drak píše:Dej tissi chladic do zdroje, nebo mu uber otacky.
Souhlasím, vlastní úprava nemusí být až tak náročná a finančně bude určitě daleko levnější.
Je to docela jednoduché, 200W je v pohodě, okolo 300W je to už horší a musíš si na tom dát trošku záležet, ale jde to. 350 je už docela hodně ,ale pokud přidáš dostatečně velký pasiv.
Jackar píše:Kdyz se nemylim, tak zdroji jako takovemu staci jen pasivni chlazeni a vetrak je vlastne jen takovej "povinnej" out-take ventilator, aby vzduch v pocitaci nestal (mysli se na uzivatele, kteri nemeji 10 vetraku v case... 8-) ). Takze kdyz mas dostatecne proudeni vzduchu ve zdroji, tak by vypnuti toho vetraku nemelo vadit, ne ?

Nevim presne, je to jen muj nazor, tak mi ho bud vyvraťte anebo potvrďte...
Pokud máš v PC 10 ventilátorů, je fuk, jestli máš ještě jeden ve zdroji. Bezvětrákový zdroj má smysl jen do bezventilátorové skříně s tichým nebo žádným diskem. V techto sestavách nemají ventilátory co dělat, jsou to např routry, sestavy na stahování z netu, servry, PC pro domácí kino, HI-FI,.....
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Jackar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackar »

No, s tymi 10 vetrakmi sem to myslel ironicky... Ale v podstate jsem mel pravdu. Zdroji samotnemu vetrak netreba...

A kdyz uz, tak mu otacky spomalit 2x a pod nej jeste jeden out-take...
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Jackar píše:No, s tymi 10 vetrakmi sem to myslel ironicky... Ale v podstate jsem mel pravdu. Zdroji samotnemu vetrak netreba...

Tak to pozor... zeptej se par lidi se zdrojem EC kteri zpomalili popřípadě zastavili vetrak ve zdroji... zdroj kaput a vetsinou soucasne se zdrojem odejde i neco dalsiho...
Na zdroji rozhodne nedoporucuji experimentovat... vymena vetraku je mozna za tichy, ale postupujte s rozumem pri snizovani otacek...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Pleshoun píše:
Jackar píše:No, s tymi 10 vetrakmi sem to myslel ironicky... Ale v podstate jsem mel pravdu. Zdroji samotnemu vetrak netreba...

Tak to pozor... zeptej se par lidi se zdrojem EC kteri zpomalili popřípadě zastavili vetrak ve zdroji... zdroj kaput a vetsinou soucasne se zdrojem odejde i neco dalsiho...
Na zdroji rozhodne nedoporucuji experimentovat... vymena vetraku je mozna za tichy, ale postupujte s rozumem pri snizovani otacek...
hihi... spis de o prutok vzduchu, ne? :)

a co mas ted za zdroj? :)
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ICE píše:
Pleshoun píše: Tak to pozor... zeptej se par lidi se zdrojem EC kteri zpomalili popřípadě zastavili vetrak ve zdroji... zdroj kaput a vetsinou soucasne se zdrojem odejde i neco dalsiho...
hihi... spis de o prutok vzduchu, ne? :)

a co mas ted za zdroj? :)
Hm pokud mas zdroj s fanem zespod a zadnej jinej fan ti netaha teply vzduch jinudy ven, tak mozna bude stacit proudeni od tech ventilatoru... (v pripade ze se ti podari vzduch donutit opoustet case zrovna touto cestou - vzdy pujde cetou nejmensiho odporu)

Ja mam EC 350W zdroj, ale to jen kvuli tomu podelanymu napajeni displeje... jekmile to vyresim tak leti... aspon jsem do nej dal tichou 80tku vetrak... ale zadne snizovani napeti nezkousim... uz takhle z toho leze dost teplej vzduch....
pozitron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pozitron »

RESPECT
Šíša
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šíša »

Zdravim! Jen jedno info: mam zatím bednu EC se zdrojem 350W(běží cca 4měs cca 20hod/den), který má 12cm fan. Všichni na něj nadávají, ale abych řekl pravdu, tak ten zdroj je tichý jako NEXUS 3600, který mám na CPU, možná i tižší... Rozhodně když zastavím ostatní fany - CPU + GPU (na chvilku :oops: ) tak je slyšet jen velmi malé šumění a to jen v noci. Možná, že kdybych odřízl ty mřížky z toho zdroje a dal drátěný, že by to bylo ještě lepší. Takže asi záleží na kusu toho zdroje, respektive fanu v něm, jaký to dělá "kravál".
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to Jackar: ja bych rekl ze ventilator ve zdroji neni jen na okrasu...vyndal sem ho z 400W EC a po 8 dnech mi bouchly kondiky :-D .a pred tim se z nej linul dost horkej vzduch...
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

jj, vetrak ve zdroji neni k nicemu. Sou tam hodne tepelne namahany soucastky ... obzvlast civky, kondenzatory a tak. Civky maji, pokud se spatne chaldej tendenci piskat (protoze se roztahnou a pak vibrujou ... pokud nejsou cely zality v plastu), kondenzatory pri delsim pusobeni tepla zase vytykaji nebo primo prasknou (uz se mi stalo)
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

jo taky uz sem videl vybouchli kondiky.. neni to peknej pohled... chladit, chladit, chladit :)
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“