Nahrávání
- Isador
- Nováček

Nahrávání
Zdravím,
sháním komplexní nahrávací program schopný zaznamenávat co se děje (co vidím na monitoru) + zaznamenávat zvuk jak z případné hry tak z komunikačních programů (skype,teamspeak atd.) a nadále je třeba rozvést do oddělených zvukových stop pro pozdější editaci.
Zkoušel jsem ShadowPlay ale zatím si jím nejsem nějak jistý. Schází mi možnost nastavit pár drobností jako jsou ty zvukové stopy jinak je to to co bych hledal.
sháním komplexní nahrávací program schopný zaznamenávat co se děje (co vidím na monitoru) + zaznamenávat zvuk jak z případné hry tak z komunikačních programů (skype,teamspeak atd.) a nadále je třeba rozvést do oddělených zvukových stop pro pozdější editaci.
Zkoušel jsem ShadowPlay ale zatím si jím nejsem nějak jistý. Schází mi možnost nastavit pár drobností jako jsou ty zvukové stopy jinak je to to co bych hledal.
POZOR ! : Absolutní Amatér.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Nahrávání
Open broadcaster. Pokud možno tu novou MP verzi ( OBS-MP ), ale neni to easy nakonfigurovat jak Shadowplay, musíš si s tim hrát, a učit tě to nebudu.
https://github.com/jp9000/obs-studio/releases
https://github.com/jp9000/obs-studio/releases
- Isador
- Nováček

Narazil jsem naproblém při natáčení a to že se obraz při lokálním nahrávání krapet sekne. Jako by každých pár vteřin (není to pravidelné) spadli FPS nebo tak něco.
Poradil by jsi na co se podívat v nastavení ?
Případně poslat nějaký návod co je na co v nastavení?
Poradil by jsi na co se podívat v nastavení ?
Případně poslat nějaký návod co je na co v nastavení?
- Octopuss
- Začátečník

Jestli mluvíš o OBS, zkus se pohrabat v tom jejich fóru. Dají se vygooglit solidní návody na původní OBS, ale to teď přestává být aktuální.
- Isador
- Nováček

Právě. Našel jsem jen na původní.
A to že přestává být aktuální znamená že se objevilo něco lepšího?
A to že přestává být aktuální znamená že se objevilo něco lepšího?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To znamená že jsou 2 verze. OBS - ten původní s tou starou komunitou a tim velkym forem, ten už moc nedoporučuju používat (já jsem se na něj vykašlal protože mi občas pocukával při záznamu ze zachytávací karty při 60fps). Původně to byla takové free alternativa k placennému xSplit.
A ten novej co jsem zmínil. OBM -MP, ten se rapidně vyvíjí, má tunu funkci navíc, můžeš si určit D3D či ogl render a pod, ten mi funguje parádně.
A ten novej co jsem zmínil. OBM -MP, ten se rapidně vyvíjí, má tunu funkci navíc, můžeš si určit D3D či ogl render a pod, ten mi funguje parádně.
- Isador
- Nováček

OBS MP mám , používám a stejně 60fps záznam mi prostě u stříleček nejde. Výsledek se seká.
Mám
Quad-core 3,5GHz
16GB RAM
4GB grafiku
a 1TB WD blue caviar disk čistě pro záznam z natáčení. (zápis na tento disk je asi 131MB/s podle dxtory)
a win10 no...
Třeba BF3 na ULTRA (nebo Sniper Elite V2) mi běží na víc jak 60 fps. S vertikální synchronizací, kterou teď zapínám všude mi běží na stabilních 60fps při 1920x1080 rozlišení. Výsledek natáčení při stejném nastavení na OBS-MP se seká. Zatím co při natáčení třeba League of Legends, Civ5 nebo CS:Source nic. Krásně plynulé.
Mám
Quad-core 3,5GHz
16GB RAM
4GB grafiku
a 1TB WD blue caviar disk čistě pro záznam z natáčení. (zápis na tento disk je asi 131MB/s podle dxtory)
a win10 no...
Třeba BF3 na ULTRA (nebo Sniper Elite V2) mi běží na víc jak 60 fps. S vertikální synchronizací, kterou teď zapínám všude mi běží na stabilních 60fps při 1920x1080 rozlišení. Výsledek natáčení při stejném nastavení na OBS-MP se seká. Zatím co při natáčení třeba League of Legends, Civ5 nebo CS:Source nic. Krásně plynulé.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Co je to quad-core? Co je to 4GB grafika? Mluv konkrétně co máš za HW. Jinak OBS je real-time enkóding, nemysli si že ti to 4 jádro (i silná I5) dovede real-time komprimovat do full rozlišení tvého monitoru + v 60fps, nen, lidi s takovýhlema CPU obvykle jedou 720P 30fps. BF3 se ti sekáu protože potřebuje více CPU jader, tzn na enkodér jich nezbyde dost a perou se o výkon. CS source ok protože to je single thread aplikace a ty 4 thready stačej. Pokud se ti to seká i s v OBS nejrychlejší předovolbou enkodéru "fastest" tak prostě nemáš dost rychlej CPU.
V tom případě budeš muset nahrávat něčim co na CPU skoro vůbec nešahá, tzn nekompromovaný (stylu fraps) to ti zase ale nedá asi HDD), a nebo přes GPU, typu Nvidia shadowplay.
V tom případě budeš muset nahrávat něčim co na CPU skoro vůbec nešahá, tzn nekompromovaný (stylu fraps) to ti zase ale nedá asi HDD), a nebo přes GPU, typu Nvidia shadowplay.
- Isador
- Nováček

No přišel jsem na problém.
Samozřejmě mezi židlí a monitorem
Jj problém byl v nastavení enkoderu. Neměl jsem to na nejrychlejší. Teď už to šlape dobře v 1920x1080px a 60fps.
Bych potřeboval seznam toho na co je jaké nastavení v tom OBS abych už nepanikařil v budoucnu
ale díky za odpovědi 
Samozřejmě mezi židlí a monitorem
Jj problém byl v nastavení enkoderu. Neměl jsem to na nejrychlejší. Teď už to šlape dobře v 1920x1080px a 60fps.
Bych potřeboval seznam toho na co je jaké nastavení v tom OBS abych už nepanikařil v budoucnu