Sestava pro nenáročného uživatele

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Pepemistr
Nováček
Nováček

Sestava pro nenáročného uživatele

Příspěvek od Pepemistr »

Ahojte,

před rokem jsem si od vás nechal sestavit pc, se kterým jsem velmi spokojen, proto se i v tomto případě obrácím na vás, jestli byste nebyli ochotni mi složit sestavu pro mladšího sourozence :roll: PC by mělo sloužit na internet, skype, filmy v 1080p, office. Taktovat se nebude, taktéž žádné hraní her. PC si nechám složit jako minule u CZC... Rozpočet i s tím SSD diskem 20 000 Kč, když se lehce přesáhne, nebude to vadit.

1) Výběr desky, RAMky, disku, skříně, zdroje nechám zcela na vás, procesor i3 nebo i5. Bude potřeba samostatná grafická karta nebo přehrávání 1080p zvládne integrovaná grafika?

2) Monitor - představoval bych si něco mezi 22" a 24" (stačí levnější, černá nemusí být černá :lol: )

3) OS - tady opravdu nevím, co doporučíte? W7 nebo W8.1

Bonusová otázka: Chtěl bych si do svého pc přikoupit 250 GB SSD disk, jaký ale? - Crucial nebo Samsung?

Pokud se najde nějaká ochotná duše, která by mi tohle vše dokázala nakonfigurovat, byl bych moc vděčný :P
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Re: Sestava pro nenáročného uživatele

Příspěvek od kocourmikes1 »

CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Pepemistr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pepemistr »

Takze ta i5 by byla asi pro tuto sestavu predimenzovana?
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

na filmy, internet a office zbytecny
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“