Problém s přístupem k PC podle hostname
Moderátor: Don
- Tauzen
- Černá karta

-
Problém s přístupem k PC podle hostname
když připojím 2 pc(win8 a 7 přes gigabit lan kabel (s autoconfig ip 169.254), tak z začátku šlo z jednoho PC k druhému přistoupit podle hostname \\druhy, ale po chvíli (asi 2 minuty) už ne. Přístup z IP jde stále. Házelo to chybu, po diagnóze to ukázalo na problémy "s směrovačem"(jiný síťový prvek neexistuje v síti) a nenabídlo žádné řešení. Jak je tohle možné?
- maku
- Začátečník

-
Re: Problém s přístupem k PC podle hostname
Mas to spatne nastaveno dochazi ke knfliktu IP, rozepis jak to mas nastaveno.
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
IP adresa 169.254. je adresa, kterou automaticky přidělí Windows v případě, že není dostupný DHCP server (což v tomto případě není dostupný, když máš 2 PC připojení napřímo). Je potřeba adresy nastavit ručně:
Na 1. PC:
IP adresa -> 192.168.1.10
Maska -> 255.255.255.0
Brána -> netřeba
DNS -> netřeba
Na 2. PC
IP adresa -> 192.168.1.20
Maska -> 255.255.255.0
Brána -> netřeba
DNS -> netřeba
Ještě bych dodal, že je vhodné použít křížený kabel i když tady to vypadá, že síťová karty umí auto MDI/X...
Na 1. PC:
IP adresa -> 192.168.1.10
Maska -> 255.255.255.0
Brána -> netřeba
DNS -> netřeba
Na 2. PC
IP adresa -> 192.168.1.20
Maska -> 255.255.255.0
Brána -> netřeba
DNS -> netřeba
Ještě bych dodal, že je vhodné použít křížený kabel i když tady to vypadá, že síťová karty umí auto MDI/X...
- Tauzen
- Černá karta

-
Už jsi někdy viděl, aby došlo ke konfliktu IP při autoconfig? Já tedy ne. Je to šance 1:65536 a není to ani v tomto případě.
A já právě se chci vyvarovat toho zdražování s nastavováním ruční IP. Pak zase později to dávat zpět, když se budu připojovat jinam..
Taky mě zajímá, proč chvíli to jde a pak to přestane.
PS: existujě nějaký program pro windows, který by uměl něco jako síťové profily? Měnil by tyhle věci jako ip, bránu, použití autentizace.
A já právě se chci vyvarovat toho zdražování s nastavováním ruční IP. Pak zase později to dávat zpět, když se budu připojovat jinam..
Taky mě zajímá, proč chvíli to jde a pak to přestane.
PS: existujě nějaký program pro windows, který by uměl něco jako síťové profily? Měnil by tyhle věci jako ip, bránu, použití autentizace.
- maku
- Začátečník

-
Tady mas navod snad pomuze http://www.servispckupka.cz/jak_propoji ... ternet.php
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
- Tauzen
- Černá karta

-
To nechci právě se zdržovat s nastavením ruční IP. Mimochodem takovýhle návody (a tzv youtube tutorialy) mě vytáčí, když se po 4 minutách videa nebo po prolétnutí 20 screenshotů zjistí, že jde o prosté přiřazení ruční IP.
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ježiš to je takový problém si ručně naklikat IP adresu? Vždyť je to práce na půl minuty. Navíc si můžeš nastavit alternativní konfiguraci na pevno a jako primární nechat z DHCP. Nechápu, co řešíš. Kdybys dodržoval zavedené postupy, tak bys měl po problémech. Nastav si to do alternativní, jak jsem psal a bude ti to chodit. Používat autoconfig adresu je značně nestandardní...