Nestabilní internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
hllava
Nováček
Nováček

Nestabilní internet

Příspěvek od hllava »

Dobrý den,

jsem hráč PC her, především CSGO a od nového update na win10 mi začal skákat ping a občas i rychlost. Můj problém ční v tom, že pingy přes cmd jsou v pořádku, ale přes službu steam mam nejdříve 60ms, pak 120, 400, 800+. Když hraju přes faceit CSGO , kde se vybírá zem jako je např. Holandsko/Francie tak mám bezproblémů ping 35 hraju nějakou chvíli a najednou ping 100 a po chvíli 250+ a jsem KO. A za chvíli se to zase uklidní, ale pak to zase skáče. Kontrola přes cmd byla a někdy skákala odezva v cmd stejně jako ve hře a někdy ne. Tyto problémy se vyskytují různě po celý týden v různou dobu.

Mám nově přeinstalované W7 origoš, ovladače na síťovku, chipset, flashnuty bios, firmware na routru a a už nevím co s tím.
Příjem je přes wan do routru a následně do PC, tuto službu jsem začal úžívat od dubna, kdy konkrétně v ČB byly vychřice, kroupy, hustý déšť a nic tomu nevadilo, pak jak jsem již napsal následně po možnosti update na W10 se začalo dít toto.

Otravuju providera, jak jen to jde většinou mi pošlou mail, že na mě pingujou a nevidí žádní problém na mé trase.

Ctěl bych se zeptat jestli by někdo netušil v čem by mohl být problém. Ať aktualizace ovladače něčeho cokoliv, nebo utilita, která mi např. bere rychlost internetu, cokoliv co napadne.

Děkuji za Vaši odpověď.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Re: Nestabilní internet

Příspěvek od r34ktor »

Musíš zjistit, kde na trase dochází k problému. Použij WinMRT a monitoruj. Pro sledování více serverů najednou lze spustit další instance programu.
Knowledge is power
hllava
Nováček
Nováček

Příspěvek od hllava »

r34ktor píše:Musíš zjistit, kde na trase dochází k problému. Použij WinMRT a monitoruj. Pro sledování více serverů najednou lze spustit další instance programu.
Děkuji zkusím.
hllava
Nováček
Nováček

Příspěvek od hllava »

Obrázek z WinMTR Obrázek z WinMTR2

Snažil jsem se to dát do [img], ale prý nelze určit rozměry obrázku.

Já tomu moc nerozumím, myslíš, že bys mi k tomu něco mohl povědět nebo někdo zkušenější? Jestli tam je chyba nebo aktuálně zrovna chyba není?

Děkuju pěkně.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Jsou tam vidět ohromné ztráty na lokále.

Jak si připojen k internetu?
Knowledge is power
hllava
Nováček
Nováček

Příspěvek od hllava »

Wifi. NA střeše je "talíř" UBiQUiTi, jedním UTP do WAN, z Wan do modemu TP-Link a z modemu do PC.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Z "modemu" (spíše to bude router) do PC vede také kabel?
Knowledge is power
hllava
Nováček
Nováček

Příspěvek od hllava »

Ano.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Pokud máš jiný kabel, zkus ho vyměnit (případně zkusit na stávajícím kabelu jiné PC/ntb). Také by nebylo od věci router restartovat (prostě ho na chvíli odpoj od elektriky).

Když nic nepomůže, pozvi si technika, ať se na to podívá. Ztráta na lokálním kabelovém připojení by měla být 0. Pokud je zařízení od TP-Linku staré, klidně může být na odchodu.
Knowledge is power
hllava
Nováček
Nováček

Příspěvek od hllava »

Zkusím vyměnit kabel. Odpojím ho. Routr je zakoupen v dubnu. Technika se mi moc zvát nechce, protože budu muset solit peníze, páč s mám s technikama docela špatný zkušenosti. Ale děkuji moc za rady.

dodatek:
Vyměnil jsem kabel. Odpojil od elektriky. Vysledek je téměř stejny.
WinMTR
Zkusím koupit nový routr zda to neni tím.
hllava
Nováček
Nováček

Příspěvek od hllava »

Ještě mne napadla síťová karta, jestli neni KO, ale v tom případě by to bylo lepší na NTB. Takže koupím nový routr a uvidím.

Děkuji. Kdyby někoho něco napadlo prosím přispějte se svým názorem.
hllava
Nováček
Nováček

Příspěvek od hllava »

Koupil jsem novy routr Tp link TL-WR841N / TL-WR841ND

winmtr

Ale výsledek je podle mě stejný. Uvidim, jak to bude vypadat večer, ale možná to byly vyhozené peníze. Nebo v tom vidí někdo zlepšení?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“