Kingston HyperX Fury 1866MHz 2x8GB

Paměťové moduly DDR3 pro stolní PC i pro notebooky.
Odpovědět
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Kingston HyperX Fury 1866MHz 2x8GB

Příspěvek od blekota je boss »

Zdarec,
mám objednaný tyhle paměti:
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury- ... 26/produkt
S jakou frekvencí a časováním je provozujete?
Podle recenzí se nechaj slušně přetaktovat, ovšem při vysokých taktech se už musí dost zvyšovat časování, zajímal by mě tedy nějaký vhodný kompromis.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Kingston HyperX Fury 1866MHz 2x8GB

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já u DDR3 vždy držim 1600Mhz, 1T commandrate a srazit latence co njeníž to jde. Honit frekvence (krom APU) nemá smysl.
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

a má to nějakej reálnej přínos ty nízký latence? na 16GB upgraduju kvůli VDDM 2.0, kde se častěji sahá na RAM, ale tam bude stejně omezení propustnosti spíše na straně PCIe 3.0 než na propustnosti remek ne?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano, prostupnost a i latence ram je někde jinde jak PCI-E a defakto to na to nebuzde mít vliv. Přínos latencí je malej, ale stejně malej je i přínos frekvence, já jsem prostě zastánce nízkejch latencí, na to má každej svůj vlastní názor.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Samožrejmě tam přínos je, Haswell škáluje s pamětma podobně jako Skylike. Najít ale rockstable frekvenci může být pořádnej vopruz, hodiny testování.

Podle recenzí se někde dostali na 2100Mhz-2400Mhz.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@3GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jo, třeba se dostanu na 2400Mhz, ale pokud se tam dostanu s CL13 a 2T commandrate moc si nepomůžu... chce to prostě co nejvyváženejší nastavení, nikdy ne "za každou cenu max frekvence". Prostě vyhnat frekvenci tak dokud budou OK latence. Tzn nechodit vejš než mi dovolí 1T commandrate a dejme tomu 9-9-9-22 zbytek latencí.

Já osobně ale stejně raději 1600 7-7-7-18, nebo i níže když je paměť fakt dobrá.
Odpovědět

Zpět na „DDR3“