Realtek 1150 a zprovoznění headphones amp

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Realtek 1150 a zprovoznění headphones amp

Příspěvek od Pepa1 »

Moje deska MSI Z87-G45 má mít dle níže uvedeného slajdu sluchátkový zesilovač. Chtěl jsem se zeptat zda se uvedený zesilovač aktivuje automaticky, nebo zda musím něco nastavovat v realtek manageru, případně zda je nutné mít k tomuto účelu nainstalovaný soft Sound Blaster Cinema.

Moc díky za odpověď, sice jsem hledal na netu, ale nikde jsem nenašel zda se to aktivuje automaticky....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
self
Začátečník
Začátečník

Re: Realtek 1150 a zprovoznění headphones amp

Příspěvek od self »

Nějak tomu nevěřím... osobně mám přímo zvukovku Sound Blaster Z. Píšou tam taktéž že dokážou nakrmit sluchátka do impedance 600 ohmů, a když jsem testoval sluchátka 150 ohmová tak basy nebyly výrazné, středy a výšky však byly celkem v pohodě. Nejspíš budu řešit sluchátkovým zesilovačem. Jaké sluchátka jsi zkoušel?
CPU i5-8600k 4,4GHz GPU GTX 970 RAM G.SKill TridentZ RGB 16GB Drive 2x256SSD + 3TB + NAS MB ASRock Fatal1ty Z370 GAMING K6 PSU CORSAIR RM650 LCD 24" Zowie by BenQ XL2411 Headset Sennheiser G4ME ZERO + Sound Blaster Z Repro Jamo P 404 HG Mouse Razer DeathAdder Elite +Razer Goliathus /// NTB Apple MacBook Pro 13" retina
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Zkouším nové SuperLux HD-330 (150 ohm) ale ještě nejsou rozehrané, jen chci zjistit zda si to ten zesík OPA 1652 nastaví automaticky??? Teď mám v control panelu nastavený výstup na Realtek bedny, tak jestli si to musím přes konfiguraci nastavit na sluchátka, aby to poznal nebo jestli je musim připojit na přední panel kejsu ???? Psal jsem na podporu MSI jak to tedy je s tím Audio Boost :sad: a čekám na odpověď, nicméně jsem myslel že by s tím mohl mít někdo zkušenosti...
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

takže pokud by to někoho taky zajímalo tak tady je odpověď z podpory MSI:

Thanks for contacting MSI technical support.
Regarding your concern,please don't worry,the motherboard give the amplifier OPA 1652 activates automatically,you do not need to set any option in bios or windows.
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

Zesilovače na slucátka jsou v 99% případý vyvedený jenom na přední panel.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

dohnalik píše:Zesilovače na slucátka jsou v 99% případý vyvedený jenom na přední panel.
Dle nákresu výše by to tak být nemělo, ale když už si píšu s podporou MSI tak se pro jistotu ještě zeptám.

edit1// po připojení na přední panel vyskočí realtek manager okno a zeptá se co připojuji (zvolím headphones). Zvuk je naprosto stejný jako když to mám připojené na zadní panel.

edit2// tak jsem poslal dotaz na MSI support....

edit 3// odpověď:
About the amplifier,it also work for the audio port in front panel,as we reply before,you do not need to set any option in bios or windows,it works automatically.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Cosi mi říká že se jedná o hoax (něco jako becně MSI military class) protože to co popisuješ je chování standard realteku. Chtělo by to porovnat s jinou realtek zvukovkou té řady jestli je tam vůbec rozdíl.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

DOC_ZENITH píše:Cosi mi říká že se jedná o hoax (něco jako becně MSI military class) protože to co popisuješ je chování standard realteku. Chtělo by to porovnat s jinou realtek zvukovkou té řady jestli je tam vůbec rozdíl.
Pokud tedy výrobce říká pravdu (a nemám důvod tomu nevěřit, i když jsem trochu na vážkách) tak se ten sluchátkový zesilovač aktivuje automaticky při připojení sluchátek (ať už dozadu nebo na přední panel). Já jsem si jen ověřil, že ať sluchátka zapojím dozadu nebo dopředu, hraje to úplně stejně. Ale nemohu nijak ověřit funkci toho zesilovače, takže jim musím věřit. Nicméně zvuk je na moje poměry bych řekl velmi dostačující. Já jsem jen myslel, že bude nějaká volba v ovládacím panelu, kde nastavím impedanci - jako např. u karty Xonar DG kde se dal sluchátkový zesilovač nastavit (do 32 ohm, 32 až 64 ohm a nad 64 ohm). Pak bylo jasný že to funguje. V ovládacím panelu realteku nejde nastavit volba sluchátka, jsou zde pouze "bedny" ......
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jak automaticky zapojenim sluchátek? Zapojí se jak, systém neví zdali jsou to sluchátka, repráky bez zesíku, se zesíkem, atd. Tzn při neexistenci SW či HW aktivace buďto by to tam pral furt nebo to tam neni vůbec a je to hoax.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

DOC_ZENITH píše:Jak automaticky zapojenim sluchátek? Zapojí se jak, systém neví zdali jsou to sluchátka, repráky bez zesíku, se zesíkem, atd. Tzn při neexistenci SW či HW aktivace buďto by to tam pral furt nebo to tam neni vůbec a je to hoax.
chápu, tak to tam asi pere furt, já nevím - jak to mám zjistit ?????
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No, zesílenej výstup = vyšší max hlasitost oproti normálu. Jak jsem řikal, rád bych to viděl porovnaný s obdobnym integrovanym realtekem na jiné desce, jestli to je fakt silnější nebo ne.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

něco k tomu píšou zde:
http://www.head-fi.org/t/685163/a-resea ... sound-card

já nemohu posoudit (nejsem kovaný v elektru) zda to skutečně technicky možný je aby se ten zesilovač aktivoval automaticky. Výrobce nazývá toto vylepšení Audio Boost a dává to ke všem gaming deskám, takže snad to hoax není.... Třeba by to porovnání s deskou bez tohoto vylepšení bylo dobrý jako námět na článek v PC tuningu pro technicky (v elektru) zdatnějšího jedince......
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pokud to maj všechny jejich "gaming" desky tak o to více to bude hoax. Něco jako integrovaný X-fi zvukovky co byly jen VIA/realtek s přilepenym štítkem a upravenym driverem.

Pokud by tam byl ňákej HW zesík tak by ani moc nevydilo kdyby byl furt online, ale dle mého názoru tam nic neni.
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

Nic na té desce nevidím, žádnej operák, který se chlubí, tam dost možná není. Jestli máš možnost, tak odšroubuj ty dva šroubky na tom posraným audio boost plíšku a pošli sem fotku.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

dohnalik píše:Nic na té desce nevidím, žádnej operák, který se chlubí, tam dost možná není. Jestli máš možnost, tak odšroubuj ty dva šroubky na tom posraným audio boost plíšku a pošli sem fotku.
operák by měl vypadat takto: http://www.ti.com/product/opa1652
ale sorry šroubovat to nebudu.
ještě tuto tématiku řešili taky zde:
https://linustechtips.com/main/topic/52 ... 5-or-gd65/
.... headphone amplifiers for both the rear and front audio to support high impedance headphones up to 600 ohm and Sound Blaster Cinema "

a ještě zde: http://www.head-fi.org/t/697604/how-do- ... rated-amps
.......bez výsledku
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

zde: http://www.bjorn3d.com/2013/08/msi-z87- ... -review/2/
jsou obrázky odkrytované krytky audio boost
MSI-Z87-G45-Gaming14 Audio Boost.jpg
pod krytkou operák není:
MSI-Z87-G45-Gaming15 AUDIO BOOST remove.jpg
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne čtv 1. říj 2015, 08:30, celkem upraveno 1 x.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Takže operák není pod záslepkou ale je u kraje desky - zde:
OPA1652.jpg
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Takže když to shrnu, operák jsme našli skutečně osazený, je jedno jestli jsou sluchátka připojená dozadu či dopředu a zřejmě to funguje automaticky.
MSI_Z87-GD65_Gaming_Hedaphone_Screen9.jpg
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

Jak jsem říkal, operák je jenom na přední výstup na panelu skříně, proto je tak nízko u konektoru. Pokud to hraje stejně i vzadu, je to špatně.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“