Sundani pasivu z R9800 PRO Sapphire.......

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Sundani pasivu z R9800 PRO Sapphire.......

Příspěvek od Jeltík »

Asi budu za debila, ale jak mam sundat pasiv z karty, abych ho totalne neznicil??? Jsou tam ty cerny plastovy jednosmerne-zastrkavaci koliky.... Help.....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no vymáčkneš ty kolíky směrem ven, a pak záleží na konstrukci chladiče, nejlepší je opatrně zatlačit na objímky kolíků který zbyly v dírách, když chladič sám neodpadne, zkus trochu zatočit chladičem. v žádným případě na chladič netlač a nesnaž se ho naklánět nebo klopit, mohl bys odrolit jádro
ignorelist: kremrole a dezoláti
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Alebo ked tam bude prituhnuty...zober fen o ohrievaj.............
Myslim ze to patri skor do sekcie "Chladice" :wink:

//Edit by Paja: a ja s tim plne souhlasim...presunuto ze sekce ATI...
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dekuju moc.....

Příspěvek od Jeltík »

Ale uz jsem to vyresil, mam objednany VGA Silencer, takze osud uchyceni chladaku je mi u p****e

Prosim o vymazani tohoto threadu.....
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Já to dělal pinzetou :)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dekuju moc.....

Příspěvek od Adamsquare »

Jeltík píše:Ale uz jsem to vyresil, mam objednany VGA Silencer, takze osud uchyceni chladaku je mi u p****e
Prosim o vymazani tohoto threadu.....
No mě by to teda tak jedno nebylo, pokud ti pak něco vykysne, tak bez chladiče to nevyreklamuješ, stejně tak když ho poškodíš
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

jj, nejlepsi je ty koliky ze strany ty karty kde neni chladic, zmacknout pinzetou a necim vytlacit...
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Ja na to pouzivam male klesticky.
Zmacknu k sobe a jemne zatlacim a jde jak namydleny blesk, vetsinou i s chladicem :lol: :wink:

Bacha jen na mozna naraz klesticek/pinzety do boardu, no, a tot asi tak vse.

Kdyz je chladic priplacnuty nejakou gumovou srandou, tak na to jsou v zasade 2 metody.

1) horko - pustit na to 3DMark, taktnout jak to udrzi nejvice bez padu 3DMarku 03 (chyby v zobrazovani nevadi :) ) a po takove kure, cca. 120min looping, jde dolu sam - pouzijte hadru, bude "teply" :lol: Dalsi varianta je fen, nejlepe s trychtyrovitym usmernenim na chladic - abyste nepekli treba kondenzatory, nemaji to radi... :lol:

2) zima - 20min v mrazaku (karta v sacku) nebo mrazici sprej a pry jde vsechno, i to prilepene Arctic Silver epoxidem - nemam overeno osobne, ale pracuje se na tom :D
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

male klasticky a zmackount, jde to sice fest, mirna deformace tam je ,ale nic co by se nedalo prezit
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ehm, poskozeni vadi...... ???

Příspěvek od Jeltík »

A vadi, kdyz jsem vysrouboval orig. vetracek (takova mala svina asi 30mm) a do pasivu narval 2ma sroubkama 60mm vetracek z AMD BOX chladice a vono se to tak trosku neda zamaskovat ty roztahnuty zebra a ryhy v apsivu... :-D
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“