Dynamická tabuľka

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
luky3004
Začátečník
Začátečník

Dynamická tabuľka

Příspěvek od luky3004 »

Dobrý deň,

Chcem sa vás opýtať o pomoc. Učím sa PHP a SQL databázu a rád by som si vytvoril športovú stránku a na nej automatickú tabuľku.

Predstava je taká: na stránke "vklad.html" by som mal taký "formulár", do ktorého by som zadal výsledok do pripraveného vstupu. Čiže vybral by som si Tím A, Tím B a zadal výsledok. Na stránke "tabulka.html" by som mal tabuľku, do ktorej by sa započítali výsledky, skóre a pod. Konkrétny príklad je toto:

Kód: Vybrat vše

http://www.evysledky.com/zapas/jZhkyLCQ/#tabulka;table;overall
Nechcem od vás, aby ste mi napísali celý program, chcem sa to naozaj naučiť. Viete mi povedať, akým postupom to mám programovať, čo mám využiť a popr. aká stránka (popr.konkrétna kapitola) mi pomôže k tomu?

Ďakujem za ochotu!
Základná doska: MSI Z370 Gaming plus
Procesor: Intel Core i5-8400
Grafická karta: GAINWARD GeForce GTX 1060 6GB
RAM: Kingston FURY 8 GB DDR4 3600 MHz
SSD: Samsung 860 EVO 1TB
Zdroj: Seasonic 620W S12II F3
Skrinka: Zalman R1
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dynamická tabuľka

Příspěvek od <big>lama »

Ahoj,
idealni budes mit to postavit na Nette frameworku, hodne veci to znednodusuje a hodne veci to dela za tebe, logika je ale celkem jina ve srovnani s cistym PHP, ta je ale dana tim, ze je framework MVP a je tak rozdelen do 3 vrstev. Takze stranky nette a tam je nejaky navod/serial pro zacatecniky na vytvoreni nejake knihovny CD nebo tak neco. Vubec se toho frameworku nemusis bat a urcite ho pouzij, je pro nej i hodne navodu a je to cesky vytvor tak je i hodne dokumentace cesky. Usetri ti to starost se ctenim promennych a praci s formulari a praci s sql databazi.

A co se samotneho HTML tyce tak na to je super http://jakpsatweb.cz

A co se SQL tyce tak na to nic neznam, ale snad se o tom nejaky potrebny zaklad dozvis u toho nette.

A to vsechno potrebujes na necem spustit, takze na to si stahnes wamp nebo xamp a pojede ti to na tvem pc na tom.
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
luky3004
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luky3004 »

Mám xampp, HTML a CSS chápem, a tabuľku musím vytvoriť v PHP + SQL :(
Základná doska: MSI Z370 Gaming plus
Procesor: Intel Core i5-8400
Grafická karta: GAINWARD GeForce GTX 1060 6GB
RAM: Kingston FURY 8 GB DDR4 3600 MHz
SSD: Samsung 860 EVO 1TB
Zdroj: Seasonic 620W S12II F3
Skrinka: Zalman R1
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

no tak v SQL si v phpmyadminu (mel by byt v xampu) udelat tabulku a v php a nette s ni budes pracovat.
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“