Retro: Jamicon SpaceStation, all-in-one v klávesnici

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Enigma
Začátečník
Začátečník

Retro: Jamicon SpaceStation, all-in-one v klávesnici

Příspěvek od Enigma »

Před rokem a půl se mi dostal do rukou zajímavý retrokousek. Fotky k vidění zde: http://www.kompjutry.cz/soubory/pocitac ... 0_big.html
Akorát mám trochu jiný typ, má CPU 486SLC, 8 MB RAM, 512K VGA. Bylo mi řečeno, že nemusí jít vůbec spustit, že dlouho nebyl v chodu. Stroj zapnout šlo, do BIOSu se dalo dostat a nějaká nastavení obnovit.

Nicméně čekaly mě dvě nutné opravy, výměna CMOS baterie a náhrada nefunkčního HDD. CMOS baterie NiCd byla zdárně nahrazena NiMH o stejných hodnotách. Náhrada HDD byla řešena neortodoxně pomocí adaptéru notebookové IDE - CompactFlash. Prvně jsem tam chtěl nainstalovat 2 GB kartu, BIOS ji ale nechtěl brát. Nakonec se to podařilo se 128 MB ze staršího fotoaparátu a 2 GB karta zapadla do fotoaparátu. Na tento HDD z paměťové karty byl nainstalován MS-DOS 6.22, ovladač na sériovou myš, Windows 3.11 a nakonec také zvuková karta do ISA slotu.
Na čem zobrazuji? Na 15" LCD monitoru, není to 100% retro, ale kam bych dával CRT.

Zkrátka mám zvláštního veterána.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“