u Torent disk přetížen jak max můžu nastavit cache?
- stiletos
- Nováček

u Torent disk přetížen jak max můžu nastavit cache?
Zdravím po výměně HDD 250WD (kde všechno bylo OK)za WD Black mám problémy s uTorentem vytížení 100% a program přestáva pracovat a zapyká celej systém chvilku jede pak ne a pak dokola.Tak jsem nastavoval podle rad uváděnejch na netu nastavil tu cache na max 512 jak mě někdo poradil ,ale to mě furt vyhazovalo disk přetížen 100% a pořád to haprovalo .Tak jsem uTorent a dal stahovat vše na druhej HDD + nastavil cache na 1024,potom vše Ok už se ani neseká program apod,jenom mě zajímá ve správci sledování prostředků byl předtím HDD v V/V disku ca kb/s a dělalo to bordel teď to bylo OK, ale V/V disku v 13MB/s + - nemůže se ten HDD takhle odpálit to platí i pro to nastavení cache na 1024 ?Jaký je možný maximum ofic uváděj 512 jako max ale najde se i rada nastavení nad 1000?
- 110r
- Začátečník

Re: u Torent disk přetížen jak max můžu nastavit cache?
Máš nastaveno automaticky vyhradit místo stahovaným souborům ?
Sksu verzi 2.2.1 ta by měla fungovat bez problémů
Sksu verzi 2.2.1 ta by měla fungovat bez problémů
CPU: Intel Core i7-12700K + Noctua NH-D15 MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade HDD system: WD Black SN850 500GB Heatsink HDD gaming: Kingston KC3000 NVMe 2TB HDD data: 3x Seagate Exos X20 20TB GPU: GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4070 Ti ELITE 12G PSU: Be quiet! Dark Power Pro 11 1000W Case: Corsair 900D Obsidian Series Mouse: ASUS Gladius ROG + Razer Destructor 2 Keyboard: Logitech G510s Sound: Creative Labs X-Fi Titanium + Z5500 Monitor 1: MSI MAG321QR-QD 170Hz 1440p Monitor 2: BenQ BL3200PT 1440p
Seat made of aluminum profiles + SIMUCUBE 2 Pro / Simulaje F1s rim + Ascher shift paddles / Asher Racing B24M-SC buttonplate + Sparco R383 / DIY Heusinkveld ultimate / Motedis tripl monitor stand + 3x 31.5" MSI Optix AG32CQ 1440p 144Hz
Seat made of aluminum profiles + SIMUCUBE 2 Pro / Simulaje F1s rim + Ascher shift paddles / Asher Racing B24M-SC buttonplate + Sparco R383 / DIY Heusinkveld ultimate / Motedis tripl monitor stand + 3x 31.5" MSI Optix AG32CQ 1440p 144Hz
- Octopuss
- Začátečník

Především přestaň používat utorrent, je to reklamou a crapwarem prolezlá sračka.
Tenhle problém si matně pamatuju, snad když jsem stahoval extrémní rychlostí v řádech několika MB/s, ale u toho by se dusila většina disků.
Každopádně za dobu co používám qbittorrent se mi nic podobnýho nestalo.
Tenhle problém si matně pamatuju, snad když jsem stahoval extrémní rychlostí v řádech několika MB/s, ale u toho by se dusila většina disků.
Každopádně za dobu co používám qbittorrent se mi nic podobnýho nestalo.
- stiletos
- Nováček

Na verzi 2.2.1 jedu pořád,na starým HDD se dá říct OK sem tam to hodilo to vytížení ,ale po omezení stahování se to srovnalo,ovšem že by mě vytuhnul ob chvilku program + net se mě nikdy nestalo,tak mě to je divný že to dělá u rychlího Blacku.
Ten qbittorrent stahuje jako uTorent nebo na principu BitLordu ukládá soubor po kouscích?
Ten qbittorrent stahuje jako uTorent nebo na principu BitLordu ukládá soubor po kouscích?
- Octopuss
- Začátečník

Jenže ultra starý verze ubittorrentu zase nemají všechny možný opravy a nový funkce.
Co je Bitlord nevím, ale všechny torrent programy stahují po kouscích. Jestli ale myslíš tu "preallocate" funkci, tak tu qbittorrent určitě má.
Co je Bitlord nevím, ale všechny torrent programy stahují po kouscích. Jestli ale myslíš tu "preallocate" funkci, tak tu qbittorrent určitě má.
- stiletos
- Nováček

Jako takhle mě bylo odpovězeno jinde,navíc to sedí kopírování souborů stažených přes uTorent a následně kopírovaných na druhej HDD ca 8GB tak dvě minuty a u BitLordu to trvalo ca 8 minut.
Možná si to krapet nerozumí - je fakt že jsem taky měl problém na WD Black 500 GB. Ale fakt už jsem to dlouho neviděl. Používám verzi 221 a funguje v pohodě.
Každopádně vysvětlení je snadné - BitLord to dělá jinak ukládá soubor po kouscích. Ono je v tom samozřejmě nevýhoda, a tou je fragmentace souboru. uT sice 5 minut zalaguje počítač ale soubor nebude fragmentovaný a bude se s ním pak pracovat rychleji. Jinak to je i důvod proč data patří na fyzicky jiný disk než systém.
Možná si to krapet nerozumí - je fakt že jsem taky měl problém na WD Black 500 GB. Ale fakt už jsem to dlouho neviděl. Používám verzi 221 a funguje v pohodě.
Každopádně vysvětlení je snadné - BitLord to dělá jinak ukládá soubor po kouscích. Ono je v tom samozřejmě nevýhoda, a tou je fragmentace souboru. uT sice 5 minut zalaguje počítač ale soubor nebude fragmentovaný a bude se s ním pak pracovat rychleji. Jinak to je i důvod proč data patří na fyzicky jiný disk než systém.