u Torent disk přetížen jak max můžu nastavit cache?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
stiletos
Nováček
Nováček

u Torent disk přetížen jak max můžu nastavit cache?

Příspěvek od stiletos »

Zdravím po výměně HDD 250WD (kde všechno bylo OK)za WD Black mám problémy s uTorentem vytížení 100% a program přestáva pracovat a zapyká celej systém chvilku jede pak ne a pak dokola.Tak jsem nastavoval podle rad uváděnejch na netu nastavil tu cache na max 512 jak mě někdo poradil ,ale to mě furt vyhazovalo disk přetížen 100% a pořád to haprovalo .Tak jsem uTorent a dal stahovat vše na druhej HDD + nastavil cache na 1024,potom vše Ok už se ani neseká program apod,jenom mě zajímá ve správci sledování prostředků byl předtím HDD v V/V disku ca kb/s a dělalo to bordel teď to bylo OK, ale V/V disku v 13MB/s + - nemůže se ten HDD takhle odpálit to platí i pro to nastavení cache na 1024 ?Jaký je možný maximum ofic uváděj 512 jako max ale najde se i rada nastavení nad 1000?
110r
Začátečník
Začátečník

Re: u Torent disk přetížen jak max můžu nastavit cache?

Příspěvek od 110r »

Máš nastaveno automaticky vyhradit místo stahovaným souborům ?
Sksu verzi 2.2.1 ta by měla fungovat bez problémů
CPU: Intel Core i7-12700K + Noctua NH-D15 MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade HDD system: WD Black SN850 500GB Heatsink HDD gaming: Kingston KC3000 NVMe 2TB HDD data: 3x Seagate Exos X20 20TB GPU: GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4070 Ti ELITE 12G PSU: Be quiet! Dark Power Pro 11 1000W Case: Corsair 900D Obsidian Series Mouse: ASUS Gladius ROG + Razer Destructor 2 Keyboard: Logitech G510s Sound: Creative Labs X-Fi Titanium + Z5500 Monitor 1: MSI MAG321QR-QD 170Hz 1440p Monitor 2: BenQ BL3200PT 1440p
Seat made of aluminum profiles + SIMUCUBE 2 Pro / Simulaje F1s rim + Ascher shift paddles / Asher Racing B24M-SC buttonplate + Sparco R383 / DIY Heusinkveld ultimate / Motedis tripl monitor stand + 3x 31.5" MSI Optix AG32CQ 1440p 144Hz
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Především přestaň používat utorrent, je to reklamou a crapwarem prolezlá sračka.
Tenhle problém si matně pamatuju, snad když jsem stahoval extrémní rychlostí v řádech několika MB/s, ale u toho by se dusila většina disků.
Každopádně za dobu co používám qbittorrent se mi nic podobnýho nestalo.
stiletos
Nováček
Nováček

Příspěvek od stiletos »

Na verzi 2.2.1 jedu pořád,na starým HDD se dá říct OK sem tam to hodilo to vytížení ,ale po omezení stahování se to srovnalo,ovšem že by mě vytuhnul ob chvilku program + net se mě nikdy nestalo,tak mě to je divný že to dělá u rychlího Blacku.

Ten qbittorrent stahuje jako uTorent nebo na principu BitLordu ukládá soubor po kouscích?
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Jenže ultra starý verze ubittorrentu zase nemají všechny možný opravy a nový funkce.
Co je Bitlord nevím, ale všechny torrent programy stahují po kouscích. Jestli ale myslíš tu "preallocate" funkci, tak tu qbittorrent určitě má.
stiletos
Nováček
Nováček

Příspěvek od stiletos »

Jako takhle mě bylo odpovězeno jinde,navíc to sedí kopírování souborů stažených přes uTorent a následně kopírovaných na druhej HDD ca 8GB tak dvě minuty a u BitLordu to trvalo ca 8 minut.

Možná si to krapet nerozumí - je fakt že jsem taky měl problém na WD Black 500 GB. Ale fakt už jsem to dlouho neviděl. Používám verzi 221 a funguje v pohodě.
Každopádně vysvětlení je snadné - BitLord to dělá jinak ukládá soubor po kouscích. Ono je v tom samozřejmě nevýhoda, a tou je fragmentace souboru. uT sice 5 minut zalaguje počítač ale soubor nebude fragmentovaný a bude se s ním pak pracovat rychleji. Jinak to je i důvod proč data patří na fyzicky jiný disk než systém.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“