Problém-teplota Case
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Jarda32
- Začátečník
Problém-teplota Case
Zdravím. Prosím někoho o prosbu:Mám case Fortrex Y29 K (Je dodáván i k sestavám Brave).Uvnitř jsou komponenty:HDD Maxtor 80 GB 7200ot, AMD XP 2000+, Grafika GeForce Ti 4200, Fortron 300W. Vepředu mám
1 větrák cca 2800 ot, vzadu pod zdrojem je Titan cca 1900 ot. Boční a ostatní otvory jsem zalepil kvůli falešnému sání. Mám program MBM 5.2.1.0 a ten mi ukazuje procesor cca 53 st., HDD cca 42, Case cca 41st.
To se mi opravdu moc nezdá. Pokud víte, jak tento problém řešit, tak mi prosím napište-nejlépe mail. Díky
1 větrák cca 2800 ot, vzadu pod zdrojem je Titan cca 1900 ot. Boční a ostatní otvory jsem zalepil kvůli falešnému sání. Mám program MBM 5.2.1.0 a ten mi ukazuje procesor cca 53 st., HDD cca 42, Case cca 41st.
To se mi opravdu moc nezdá. Pokud víte, jak tento problém řešit, tak mi prosím napište-nejlépe mail. Díky
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
41 °C v bedně nebo na MB je dost!!! Mimochodem na bedně hodně záleží. Nevyplatí se při nákupu, tuhle věc podceňovat a je lepší si připlatit za nějakou kvalitní a s možností rozšíření o další ventilátory. Většinou CPU nesnížíš po teplotu case+10°C.
Nejdříve musíš vyřešit teplotu v bedně. Udělej si pořádek v kabelech. Kup kulaté, nebo stávající uprav tak, aby mohl proudit vzduch. Dále bych zase odlepil ty otvory. To falešné sání je někdy potřeba. A jeden větrák ve předu a jeden vzadu je dost málo
Pokud chces do bedny řezat, tak jako první je dobré udělat díru v boku casu na jeden větrák(nasávací) a nahoře casu na druhý(odsávací).
Nejdříve musíš vyřešit teplotu v bedně. Udělej si pořádek v kabelech. Kup kulaté, nebo stávající uprav tak, aby mohl proudit vzduch. Dále bych zase odlepil ty otvory. To falešné sání je někdy potřeba. A jeden větrák ve předu a jeden vzadu je dost málo
Pokud chces do bedny řezat, tak jako první je dobré udělat díru v boku casu na jeden větrák(nasávací) a nahoře casu na druhý(odsávací).
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
Asi autor myslí, že mu to teplo v casu dělá ten disk nebo coICE píše:...proc se tohle resi v diskach?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Stará známá zkušenost s větráním přístrojů obecně říká, že odsávací ventilátory jsou podstatně účinnější než nasávací. Na vlastním PC jsem ověřil. Pokud máš možnost osadit dva odsávací, tak to udělej. Nasávací jsou vesměs dobré k usměrnění proudu čerstvého vzduchu do oblasti HDD - teď hovořím o tom, co je v bedně připraveno. Nehovořím např. o windtunelu. Máš-li jen dva ventilátory, osadil bych je jako odsávací, ale nezaslepuj otvory pro nasávání, !žádné! . Teplota 41°C v bedně je dost vysoká.
- Jája
- Čestný člen
Přesně tak, vzduch si už nějakou tu cestu do cese najde, ale ven se horkýmu moc nechceJirkaH píše:Stará známá zkušenost s větráním přístrojů obecně říká, že odsávací ventilátory jsou podstatně účinnější než nasávací. Na vlastním PC jsem ověřil. Pokud máš možnost osadit dva odsávací, tak to udělej. Nasávací jsou vesměs dobré k usměrnění proudu čerstvého vzduchu do oblasti HDD - teď hovořím o tom, co je v bedně připraveno. Nehovořím např. o windtunelu. Máš-li jen dva ventilátory, osadil bych je jako odsávací, ale nezaslepuj otvory pro nasávání, !žádné! . Teplota 41°C v bedně je dost vysoká.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
ale pokud nemas nacuc a mas jen vycuc tak je to blby. nejaky vzduch se tam dostat musi. ja mam na chipsetu i 815 asi 35°C.. 41 neni mocJirkaH píše:Stará známá zkušenost s větráním přístrojů obecně říká, že odsávací ventilátory jsou podstatně účinnější než nasávací. Na vlastním PC jsem ověřil. Pokud máš možnost osadit dva odsávací, tak to udělej. Nasávací jsou vesměs dobré k usměrnění proudu čerstvého vzduchu do oblasti HDD - teď hovořím o tom, co je v bedně připraveno. Nehovořím např. o windtunelu. Máš-li jen dva ventilátory, osadil bych je jako odsávací, ale nezaslepuj otvory pro nasávání, !žádné! . Teplota 41°C v bedně je dost vysoká.
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Asi si trochu nerozumíme. Mně se zdá teplota v case 41°C vysoká. Tedy je-li to pravda. Pokud má disk 42°C, pak je buď dobře ofukován nebo něco nehraje. Nemluvím o chipsetu.ICE píše:ale pokud nemas nacuc a mas jen vycuc tak je to blby. nejaky vzduch se tam dostat musi. ja mam na chipsetu i 815 asi 35°C.. 41 neni mocJirkaH píše:Stará známá zkušenost s větráním přístrojů obecně říká, že odsávací ventilátory jsou podstatně účinnější než nasávací. Na vlastním PC jsem ověřil. Pokud máš možnost osadit dva odsávací, tak to udělej. Nasávací jsou vesměs dobré k usměrnění proudu čerstvého vzduchu do oblasti HDD - teď hovořím o tom, co je v bedně připraveno. Nehovořím např. o windtunelu. Máš-li jen dva ventilátory, osadil bych je jako odsávací, ale nezaslepuj otvory pro nasávání, !žádné! . Teplota 41°C v bedně je dost vysoká.
Psal jsem pokud má jen dva větráky použít jako odsávací. Vyplatilo by se osadit všechny čtyři - dva odsávací s podstatně vyšším výkonem(ale aby to neřvalo-zregulovat) než ty dva nasávací-tady bych použil ArcticCooling s termoregulací-jdou připojit rovnou na 12V, jsou tiché a v případě vyšší teploty v místnosti si samy přidají.
Já tyhle problémy budu řešit regulačním panelem Zalman. Prostě co si nastavím, to tam bude.
- Jája
- Čestný člen
Mam jen vycuc - obyčejnej case avance A007 - přes zdroj + 1x 8cm větrák pod zdrojem + Titan TTC-003 pod grafikou, veoředu mám pod flopkou vylouplou jednu 3,5" záslepku a zaní HD IBM 60GB - pěkně ho chladí nasávanej vzduchICE píše: ale pokud nemas nacuc a mas jen vycuc tak je to blby. nejaky vzduch se tam dostat musi. ja mam na chipsetu i 815 asi 35°C.. 41 neni moc
teplot adisku mi nejde přes 39 a CPU je na 50 a mb 33c
Nasávací větrák dělá i větší hluk a pokud nemáš windtunell, nebo nepotřebuješ přímo chladit disky tak je celkem k ničemu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Butch
- Středně pokročilý
To já mám zase lepší zkušenosti s nasávajícím větrákem ve předu na dně casu(2700ot/min. Titan, docela tichej, dá se regulovat ve speed fanu a průvan z něho fouká zkrz celou case).
Tenhle větrák + pořádek v casu, mi srazil teplotu v casu o 8°C
Vzadu jsem měl 2X odsávací, ale v pohodě stačí jeden.
(takže mám vlastně jen 2 odsávací: zdroj + 1x vzadu)
Tou dírou po tom druhém větráku vzadu taky fouká vzduch.
Tzn. že v casu je přetlak a teplý vzduch chce ven
Taky to nasávání z boku je podle mě dost důležité.
Mimo to mi do casu přivádí vzduch větrák před HDD a 3x fan ve výměnném rámečku
Takže můj poměr je 2 odsávací a 6 nasávacích(včetně těch 3 prcků)
Při pokojové teplotě 21°C mám v casu 22°C a na MB 23-24°C
CPU 33-34°C
Tenhle větrák + pořádek v casu, mi srazil teplotu v casu o 8°C
Vzadu jsem měl 2X odsávací, ale v pohodě stačí jeden.
(takže mám vlastně jen 2 odsávací: zdroj + 1x vzadu)
Tou dírou po tom druhém větráku vzadu taky fouká vzduch.
Tzn. že v casu je přetlak a teplý vzduch chce ven
Taky to nasávání z boku je podle mě dost důležité.
Mimo to mi do casu přivádí vzduch větrák před HDD a 3x fan ve výměnném rámečku
Takže můj poměr je 2 odsávací a 6 nasávacích(včetně těch 3 prcků)
Při pokojové teplotě 21°C mám v casu 22°C a na MB 23-24°C
CPU 33-34°C
Naposledy upravil(a) Butch dne úte 21. říj 2003, 14:39, celkem upraveno 1 x.
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
no jo, ale ty tam mas aspon poradnou diru... on prakticky nic, jen diry na predni vetraky a to je malo, kde se tam ten vzduch ma pak brat?Jája píše:Mam jen vycuc - obyčejnej case avance A007 - přes zdroj + 1x 8cm větrák pod zdrojem + Titan TTC-003 pod grafikou, veoředu mám pod flopkou vylouplou jednu 3,5" záslepku a zaní HD IBM 60GB - pěkně ho chladí nasávanej vzduchICE píše: ale pokud nemas nacuc a mas jen vycuc tak je to blby. nejaky vzduch se tam dostat musi. ja mam na chipsetu i 815 asi 35°C.. 41 neni moc
teplot adisku mi nejde přes 39 a CPU je na 50 a mb 33c
Nasávací větrák dělá i větší hluk a pokud nemáš windtunell, nebo nepotřebuješ přímo chladit disky tak je celkem k ničemu.