ap a neduhy pocasi?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
slivmi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ap a neduhy pocasi?

Příspěvek od slivmi »

Zdravim
Chci si domu zaridit wi-fi pripojeni ale jelikoz bydlim na vesnici budu muset wi-fi antenu umistit na stozar mam ale problem stim kam umistit AP aby mi v zime nezamrzlo a v lete naopak neprehralo! Mate prosimvas nekdo stimto zkusenosti? Na netu jsem nasel ap urcene primo pro venkovni pouziti ale stoji pres 20 000kc coz je pro mne obrovská částka!
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Co takhle vyrobit si nějakou krabičku na to? Třeba z plechu a schovat ji nekde kde je porad stin nebo tak...
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

XPM píše:Co takhle vyrobit si nějakou krabičku na to? Třeba z plechu a schovat ji nekde kde je porad stin nebo tak...
dobrej napad, vyrobit daku skrinku, ktora je vodotesna, najlepsie aby bola s hrubeho materialu, aby neboli moc poznat zmeny teploty, teda aby ten rozsah bol co nejmensi, ale takuto dokonalu skrinku bude podla mojho nazoru dost tazke vyrobit pretoze ten plech dat dokopy vsetko nazvarat, dat tam gumy na vodotesnost, potom vyriesit kabelaz a tak.
nejlip by bolo kdyby si poznal nekoho kdo umi zvarat a ten by ti pomohol s kostrou skrinky a s jej uchytenim na stoziari
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ap pěkně pod střechu a k anténě táhnout kabel
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

pavel.minarik píše:ap pěkně pod střechu a k anténě táhnout kabel
to som povodne myslel, ale kedze napisal ze to xce dat na stoziar, som myslel ze mu vtej variante pod strechou daco bude prekazat, :?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

promecon píše:
pavel.minarik píše:ap pěkně pod střechu a k anténě táhnout kabel
to som povodne myslel, ale kedze napisal ze to xce dat na stoziar, som myslel ze mu vtej variante pod strechou daco bude prekazat, :?
aha, no ale pod tou střechou je to asi jediný rozumný pro AP určený k vnitřnímu použití
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

pavel.minarik píše:
promecon píše: to som povodne myslel, ale kedze napisal ze to xce dat na stoziar, som myslel ze mu vtej variante pod strechou daco bude prekazat, :?
aha, no ale pod tou střechou je to asi jediný rozumný pro AP určený k vnitřnímu použití
no ako som pisal, bolo by velmi tazke vyrobit skrinku ktera by simulovala prostredie pre zariadenia ID (in-door)
ale pokud sem to zle pochopil, a clovek jenom nevedel ze sa to da dat pod strecu a natiahnut kabel tak potom samozrejme do domu(pod strechu, cez okno z izby,..) a potom kabelom k antene
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

promecon píše:
pavel.minarik píše:aha, no ale pod tou střechou je to asi jediný rozumný pro AP určený k vnitřnímu použití
no ako som pisal, bolo by velmi tazke vyrobit skrinku ktera by simulovala prostredie pre zariadenia ID (in-door)
ale pokud sem to zle pochopil, a clovek jenom nevedel ze sa to da dat pod strecu a natiahnut kabel tak potom samozrejme do domu(pod strechu, cez okno z izby,..) a potom kabelom k antene
nas ISP ma normal AP indoor, ale davaho do nejake seriove vyrabaene krabky (cana asi 400Kc).. Nejak extra zvlast utesnene to neni, ale bohate to staci! I v zime je to oka, protoze to AP malinko hreje a tak si ten malej prostor vytopi... :D

-> Kde to sehnat nevim :)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

Dominator píše:
-> Kde to sehnat nevim :)
uz sem to nekde tez videl, ale nebyl jsem si jist, jestli se mi to nesnivalo, nemohol by si sa ho spytat kde to zohnal?
PLS
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Na to by měly stačit obyčejné plastové elektrorozvodné krabice s izolací aspoň IP54. To mají v každém správném elektru (třeba OBI).
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Carlosz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Krabicka

Příspěvek od Carlosz »

Ta krabicka je dobra ale chce to fakt sikovne rucicky ale jeste by urcite chtela nejakej ten větráček, a umístitr do ni takovej ten bordel co ztahuje vlhkost.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ap a neduhy pocasi?

Příspěvek od karf »

slivmi píše:Zdravim
Chci si domu zaridit wi-fi pripojeni ale jelikoz bydlim na vesnici budu muset wi-fi antenu umistit na stozar mam ale problem stim kam umistit AP aby mi v zime nezamrzlo a v lete naopak neprehralo! Mate prosimvas nekdo stimto zkusenosti? Na netu jsem nasel ap urcene primo pro venkovni pouziti ale stoji pres 20 000kc coz je pro mne obrovská částka!
To je neřeitelná situace. Mam doma WL500g a mělo by to být do 30*C. Kabel může být dlouhej tak do 20m takže z toho vycházej. Ale síť přes kterou jsem připojenej má taky AP na komíně, tak se zeptam, jak to vyřešili :-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

No ja osovne provozuje uplne smejdske neznackove AP klidne -10 a v lete i v +50! vlhko nevlhko -> A pohoda...
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
slivmi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

krabicka

Příspěvek od slivmi »

Zjistoval jsem na netu a videl jsem akorat umisteni ap do elektro karabicky, za normalnich podminek bych umistil ap na pudu ale jelikoz mam doma opravdu mizerny signal budu ap nucen umistit na nekolik metru od domu vzdálený stožár. A znej budu tahat k pc klasicky UTP kabel!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: krabicka

Příspěvek od TomV »

slivmi píše:ale jelikoz mam doma opravdu mizerny signal budu ap nucen umistit na nekolik metru od domu vzdálený stožár. A znej budu tahat k pc klasicky UTP kabel!
Co to meleš ?! :roll: Anténu dej na stožár a z antény do AP veď kabel. AP pak můžeš mít klidně na půdě a nemusíš tahat elektriku ven...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
slivmi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

kabel

Příspěvek od slivmi »

jenze kabel od anteny k ap by mnel byt co nejkratsi cim delsi tim vetsi utlum!
a pri tom mizernem signalu co mam doma to nepripada v uvahu! kabel od anteny by musel mit cca pres 50 metru abych mohl ap umistit nekde do budovy! Pokud vim tak by mel mit kabel max 20 metru a pri mem signalu tak pocitam s 5 metry
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: kabel

Příspěvek od promecon »

slivmi píše:jenze kabel od anteny k ap by mnel byt co nejkratsi cim delsi tim vetsi utlum!
a pri tom mizernem signalu co mam doma to nepripada v uvahu! kabel od anteny by musel mit cca pres 50 metru abych mohl ap umistit nekde do budovy! Pokud vim tak by mel mit kabel max 20 metru a pri mem signalu tak pocitam s 5 metry
a tak mi vysvetli jak to vlastne xces mat?
Nejak tomu nechapem, ty chces mat na dakom stlpe AP aj so vsesmerovou antenou, a este na svojom a inych domoch daku jednosmerku na siet?
Neviem kde si 20m pocul, mne sa to dako nezda, ale co ti brani dat to AP na stlp?
Si ho tam daj, ak si presvedceny ze to inak nejde :?
Len podla mna je tahat elektriku min 50metrov v tvojom pripade hrozne sialene, ale ak xces cez kazdu burku volat hasicov, ze ti hori dom a vypadla elektrika v cele vesnici prosim.
Ten elektricky kabel musis necim podopret, dakym ocelovym lankom, a ked to bude mokre, pritiahne to blesk a si v pici
podla mna to je riadne strelleny napad, jedine potom natahni elektriku v zemi a u stlpu ju potiahnes hore
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“