Na kolik pujde pretaktovat boxovany P4 2,40 HT 800Mhz?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
The_Spock
Nováček
Nováček

Na kolik pujde pretaktovat boxovany P4 2,40 HT 800Mhz?

Příspěvek od The_Spock »

Viz subject. Deska Abit IC7 a pameti DDR 400 Kingston. Diky moc. Pripadne prosim o presny postup co jak nastavit a dostat z toho maximum.
LIVE LONG AND PROSPER. PEACE THE SPOCK
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Oki ... takze pokud budes taktovat tak budes muset zvedat napeti. Vic jak 1.65V pro delsi pouzivani bych nedaval. Mno a jinak taktovat budes pomoci zmeny FSB (FSB x multiplikator = vysledna frekvence). Bacha na jednu vec ... kdyz taktnes procak tak nataktujes i pameti! Takze kdyz by ti to nahodou nezvladali pameti zkus na nich lehce zvednout napeti nebo v biosu nastavit frekvenci pameti na nizsi hodnotu (333Mhz ...). Taky si hlidej teplotu. Pri zatezi by se nemala dostat pres 62°C.
Pokazdy kdyz zmenis FSB tak si otestuj stabilitu CPU. Jsou na to programky jako Prime55 a nebo muzes zkusit jakkykoliv 3dmark :)
Jo a jeste drobnustka .... netaktuj sbernici PCI a AGP! Muzes tim oddelat i nejaky ty karticky.

Mno a jinak bez problemu to hodis na 3.0Ghz stabilne a s napetim okolo 1.70 i vys (3.2-3.3).
Tak hodne zdaru :twisted:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
The_Spock
Nováček
Nováček

jake je tedy idealni nastaveni aby to zvladaly pameti?

Příspěvek od The_Spock »

viz subject. jeste dodam ze pameti jsou OCZ dual channel. Jeste dotaz kdyz zmenim fsb na 250 tudiz bude procesor 3Ghz na kolika pojedou pameti?
The_Spock
Nováček
Nováček

pameti jsou 512mb (2x256)

Příspěvek od The_Spock »

viz subject jsem nejakej zapomnetlivej
The_Spock
Nováček
Nováček

jeste mala otazecka

Příspěvek od The_Spock »

budu stavet druhy pocitac jelikoz nemam s novymi scoty zkusenosti, tak by me zajimalo jestli muzou bezet na dual channelu dva stejne ddr moduly nebo musi byt specialne kouepni balicek?
The_Spock
Nováček
Nováček

zdroj

Příspěvek od The_Spock »

a posledni vec jak silny zdroj vyzaduje P4 2,4 taktla na tech 3,0?
kane
Nováček
Nováček

odpoveď

Příspěvek od kane »

Musím reagovat ohledně teploty, teplota by neměla přesáhnout 70 stupňů!!!!!!!! a né 65...., 70 proto, že procesor díky vnitřní ochraně už zpomalí sou činnost nebo funkci. 65 je ještě v pohodě, CPU jede na plný výkon. Jinak k tomu taktění, mám tu samou desku i CPU, hodně bude samozřejmě záležet na chlazení a pamětech, já použil CORSAIRY a dostal se z 2,4 na 3,24 Ghz. Napětí u MEM mám na default hodnotách a u CPU na 1,65V a chladím to BOX chladičem od INTELU, jen lehce modifikovaným...Dál bych ještě doporučil update BIOSU na nejnovější. A pak to chce hodně štěstí. :wink:
Intel PIV 2,4Ghz (800) Vcore 1.575 @ 3,24 Ghz, MB ABIT IC7, GK CLUB3D Geforce 6800 CORE 324@420, MEM 700@900, MEM CORSAIR 2x256Mb ( 400Mhz CL2 @ 534Mhz CL2,5 ), SB Live! 5.1 , HDD WD 80Gb JB, SONY E230 ( 17 ), CD-RW AOPEN 40x12x48
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: odpoveď

Příspěvek od Wiruss »

kane píše:Musím reagovat ohledně teploty, teplota by neměla přesáhnout 70 stupňů!!!!!!!! a né 65...., 70 proto, že procesor díky vnitřní ochraně už zpomalí sou činnost nebo funkci. 65 je ještě v pohodě, CPU jede na plný výkon. Jinak k tomu taktění, mám tu samou desku i CPU, hodně bude samozřejmě záležet na chlazení a pamětech, já použil CORSAIRY a dostal se z 2,4 na 3,24 Ghz. Napětí u MEM mám na default hodnotách a u CPU na 1,65V a chladím to BOX chladičem od INTELU, jen lehce modifikovaným...Dál bych ještě doporučil update BIOSU na nejnovější. A pak to chce hodně štěstí. :wink:
Sakr ja si myslel, že to procik dela az pri tech 74 stupnich, mno zas jsem o neco chytrejsi 8-)
Mesiee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mesiee »

No pokud přehodíš na FSB 250 a budeš mít nastavenou frek. pamětí 1ku1 s procákem tak ti asi nepofrčí!:-))
Ps:Pokud budeš taktovat tak nejdříve stáhni paměti na minimum a pak až bude vědět co CPU zvládne tak je zvedej!
Jinak se ti muže stávat že Kepl v pohodě pojde a pak třeba za dva dny Blue screen of death!:-))
Hodně štestí!:-)
Athlon 2500(3200) 2x512 Samsung(400) FIC-AU13(n-force2) Ati9800Pro
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“