40" 4K monitor jede 60Hz pres DVI i HDMI

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Hafanana
Nováček
Nováček

40" 4K monitor jede 60Hz pres DVI i HDMI

Příspěvek od Hafanana »

Zdravim, dostal se mi do ruky 4k monitor BAUHN B-400F-S (resp. televize), ktera na jednom ze 4 vstupu podle manualu podporuje 4k@60Hz ( na dalsich dvou 4K@30Hz, a nakonec posledni vstup umi jen FHD).

Bylo by to asi normalni kdyby televize mela HDMI 2.0, jenze ona ho nema a navic ho nema ani moje graficka karta. I presto vsak muzu nastavit rozslieni 4K@60Hz jak pres HDMI, tak pres DVI port :D

Je to proste cely nesmysl, i kdyby to ten monitor umel a byl vybavenej HDMI 2.0, tak HDMI kabel co ho mam propojenej s PC je pouze nejaka slaba verze HDMI, asi jen 1.2 (je nekolik let starej) ale hlavne GTX760 prece nema HDMI 2.0 port!!!

Nechapu jak je to mozny, ale co jsem videl na netu, tak tenhle "zazrak" se objevil u vice lidi a nikdo to neumi vysvetlit. Udelal jsem video abyste se na to mohli podivat sami: https://www.youtube.com/watch?v=_WYi0txGs-Q

Podle me se deje to ze monitor jednoduse provadi upscale ze 1920x1080 na 4K a podvrhuje svoje skutecny rozliseni pri propojeni s PC, protoze kvalita zobrazeni 4K obrazu je vazne spatna. Je to jeste horsi nez rozdil mezi D-SUB a DVI pri vyssim rozliseni. Fakt nechapu jak tohle muze nekdo vyrobit a prodavat s tim ze to umi 4K.

Obraz pri 60Hz je totiz stejne hnusnej jak pri 4K@30Hz, ktery je moji grafikou normalne podporovanej.

Zkusil jsem hrat Zaklinace 3 a input lag byl odhadem dobry pul sekundy :D Jak ve hre, tak v menu. Stahl jsem detaily na minimum aby to jelo 60 FPS ale input lag byl porad stejnej. Holt upscale se musi nekde projevit no :))

Par screenu:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Hafanana dne sob 24. říj 2015, 23:02, celkem upraveno 2 x.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: 40" 4K monitor jede 60Hz pres DVI i HDMI

Příspěvek od AllowedCry »

To není ale žádná senzace.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“