80 000kč+ high end zostava

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Dakkon330
Nováček
Nováček

80 000kč+ high end zostava

Příspěvek od Dakkon330 »

Zdravím.
Potreboval by som trochu poradiť,pripadne poupravit komponenty do mojho buduceho pc.

Zostava bude vyhradne sluzit len na hranie pripadny streaming.

Moja zostava:
Procesor-intel core i7-5820k
chladic cpu-Scythe SCNJ-4000 -rozmyslal som aj nad vodnikom Corsair Hydro Series H110 GTX,pripadne NZXT Kraken X61,ale ked pozrem cenu kde je rozdiel medzi ninjou a vodnikmy 90 euro a v reale mi to da asi tak o max 5 stupnov k dobru co mi da mozno pri tom procesore 300 mhz navyse,tak neviem ci to stoji za to.Takze dajme tomu s 4,4 na 4,7ghz s vodnikom zhruba.A noctua nh-d 15 stoji raz tolko co ninja a da rovnaku teplotu.

Doska- MSI X99a Gaming 7 - ako dosku neviem ono by mozno stacila aj verzia s ale tato ma aj dake pridavne chladice na mosfetoch + usb 3.1 ale inak su asi totozne.

Grafika-Rozhodujem sa medzi GTX titan alebo GTX 980ti oc verziu od Gigabyte GAMING-6GD,asus strix je o 30-60 eur drahsia a ak ma lepsi chladic tak len o malo oproti Gigabyte.Viem ze titanku nema zmysel si kupovat nakolko so zakladnym chladicom da o 100-150mhz menej ako GTX ti a to ze ma o 256 viac cuda vynahradi ten vyssi takt na jadre.Jediny zmysel a to rozmyslam ak titanku tak si clovek musi kupit ten chladic EVGA ACX 2.0 za 60ecok vtedy sa taktom moze vyrovnat gtx 980 Ti.Viem ze pomer cena sa aj tak neoplati ale cloveka laka top grafika na svete :) a ta 6gb pamat do buducna sa dost hodi navyse kazdy obchod ma titanku za 1050+eur az na jeden ktory ma len za 900ecok+60 za chladic,oproti tej gigabyte Ti za 700 ecok.
Este sa chcem spitat ak clovek da dole chladic s titana automaticky stratim zaruku ?Je tam nejaky stitok spraveny pri sundani chladica?A taktiez clovek musi prefleshovat bios grafiky co tiez moze kolidovat so zarukou,este som nerobil flash grafiky tak neviem.

Ram-CRUCIAL DDR4 4x4GB 2400MHz Ballistix Sport - najmensie ramky ake som videl pri tej frekvenci na vysku takze nemozu kolidovat s cpu chladicom.

Disk -Samsung SM951-NVMe SSD-256gb - darmo toto je topka disk na svete spolu s tyma intelami,ale za tu cenu bezkonkurecny samsung.

Disk - Western digital 2TB, 64MB, SATAIII, 7200rpm black edition

Zvuk-Creative Sound Blaster ZXR

Sluchadla-audio technika ATH-ADG1 Gaming Headsets

Monitor-rozhodujem sa medzi Asus pg 279q - Ips,165hz,G-sync,4ms,27 palec-proste topka od asusu,pripadne Acer XB270HU Predator-ten je parametrovo rovnaky az na mensie hz 144,ale zas ma technologiu flicker-free co sa mi celkom paci aspon teda moj stary sice stale kvalitny Hp LP2475w 60hz pri niektorych hrach skor pri vacsine a pri niektorych aplikaciach nepekne blika take pruhy ciary,pasy,niekedy je to dost neprijemne a ociam to tiez nerobi dobrotu,asus monitor nema tuto technologiu v popise ale z youtube videi som si nevsimol ziadne blikanie.Akurat neviem ktory monitor ma vacsi glow efekt pri ciernej.

Skrinka-tu neviem,ide mi predovsetkym len paradnu airflow nech chladi co mozno najlepsie takze nech ma vela slotov na ventilatory hluk mi az tak neprekaza pokial to nebude vyslovene moc hlucne aj tak ma clovek sluchatka pri hrani a nevnima to.
Ta Fractal Design Define R5 nevyzera na zahodenie akurat spatne vyzera :),nasledne nejake ventilatory s penetraciou asi noctuy nejake.

Zdroj-ostal mi s mojho aktualneho 6 rocneho pc corsair hx850w modular.

Chcel by som si aj sem tam nahravat to co hram,clovek moze pouzit fraps ale dost to zatazuje pc a vzdy mi to dako sekalo a hrozne zaberalo miesta,na toto je vhodna vecicka na nahravanie ako AVERMEDIA Live Gamer HD-odtazi cpu na minimum a pomaha aj pri vykone pc ked sa streamuje co je zaujmave,pri narocnejsich hrach to moze byt super.

Tak prijímam navrhy co zlepsit,poupravit a podobne.
Dakujem vopred za reakcie.
Naposledy upravil(a) Dakkon330 dne ned 25. říj 2015, 02:23, celkem upraveno 1 x.
Walker1134
Moderátor
Moderátor

Re: 80 000kč+ high end zostava

Příspěvek od Walker1134 »

http://www.czc.cz/0unffp0hmkjbd83bbakkd3g32c/seznam takový nástřel jak by to mohlo vypadat...
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Bacha na ty paměti. Platforma LGA 2011-v3 jde osadit pouze moduly DDR3!
Edit: Oups samozřejmě správně je DDR4.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Bendrr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bendrr »

PET5 píše:Bacha na ty paměti. Platforma LGA 2011-v3 jde osadit pouze moduly DDR3!
Nemyslel jsi DDR4?
PC I mATX: RYZEN 7 7700X, MSI MAG B650M MORTAR WIFI, Kingston DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black 16GB, Solidigm P44 Pro NVMe 2TB, Kingston KC3000 NVMe 1TB, Palit GeForce RTX 4070 Dual, Seasonic Focus PX 750 Platinum, Cooler Master Silencio S400 TG, NZXT Kraken X53, 2560×1440 32" Philips
PC II mini-ITX: RYZEN 7 3700X, MSI B450I Gaming Plus AC, Corsair VENGEANCE RGB PRO Black 16GB 3200MHz@3600MHz CL 16, ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 O8G, Samsung SSD 960 PRO NVMe 1TB, WD Blue 3D NAND SSD 500GB 2.5", Seasonic M12II EVO SS-620GM F3 620W, NZXT H200, 2560×1440 32" Philips
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Tak vo fraps nenahravaj , zere vykon jak prase.
Kedze budes mat nVidiu, tak skus shadow play, ja som s nim
celkom spokojny
tridem
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tridem »

popripade nahravaj cez bandicam soft ;)
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

PET5-myslel si urcite ddr 4 co je samozrejme,naco by som tam daval 3,ta cena uz je zanedbatelna.

Blaho- jj nieco som pocul ze nvidia ma v ovladaci ten shadow play ale ze kolko a ako dlho a jak zatazuje a pod.neviem

tridem- dik za tip,pozriem ten bandicam.
Pokial viem mala by ta avermedia nie len nahravat ale aj odbremenit zatazenie pc pri streamingu,ale to uvidim,dolezity je hlavne pc.
Maxskillcap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maxskillcap »

1) shadowplay je beast, shadowplay je best, nezere to FPS kvalita je porovnatelna s frapsem a navic to rovnou kompresuje. Kdo nezkusil netusi; doporucuji, pokud mate nvidii.

2) urcite 980ti, nejlepsi pomer cena/vykon v high end grafikach.

3) sm951, nad tim uvazuji taky a vypada to ze do toho pujdu

4) gaming 7 ma uz tak o sobe solidni integrovanou zvukovku, tim soundblasterem si nepomuzes, kdyz uz chces mit fakt SUPER zvuk tak jdi do Asus Xonar Essence STX popripade Asus Xonar Essence STX II. Jako alternativa se da pouzit Schiit Stack (Magni + Modi) Headphone Amp and PC DAC (https://www.youtube.com/watch?v=32-X4sDzLXw, http://schiit.com/products/modi-2)

5) nejlepe z LCDcek vychazi MG279Q ale to je freesync, pokud pujdes do te nvidie a budes vyuzivat gsync (coz zase tak moc casto vyuzivat nebudes, jak si myslis) tak samozrejme PG279Q, nic lepsiho neni, ale priplatis si za to. Sam jsem mel doma PG278Q, byly s nim problemy, nakonec odesel a asus mi vratil penize, ale zpetne mi prisel fajn, akorat jak jsem psal vyse, gsync jsem pouzival fakt jen obcas v hrach ve kterych jsem NEMEL nad 100fps, napriklad GTA 5, Wolfenstein, Assasins Creed. V hrach kde jsem mel nad 144 fps jsem ho nemohl mit protoze mi "zpomaloval" pozitek v hrach jako napriklad: CSGO, BF4, WoW, HoTS.

6) R5 je v pohode, ale pokud ti vylozene nejde o silent case, tak bych vzal PHANTEKS Enthoo Pro nebo dokonce PHANTEKS Enthoo LUXE.
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Maxskillcap-

Diky moc za vycerpavajucu odpoved inak.No som zvedavy teda na ten shadowplay ak ma clovek nvidiu taktiez ten bendicam,to budem riesit az ked bude pc poskladany a vsetko pojde ako ma.

2- Jasne ta 980Ti je ovela lepsia na pomer cenu,vsak je rovnocenna ak clovek pouzije pretaktovanu verziu a tu este pretaktuje pri tom lepsom chladici lebo titanka je len default jedine s tym chladicom od evgy co je tu na pctuningu recenzia na titanku,len neviem clovek strati zaruku ano,ked clovek sunda dole chladic a este k tomu to flashuje bios ale mozno nie ja neviem ci tam davaju nejake stitky na chladic,vie mi niekto povedat kto vlastni titanku.Viem 250 ecok za 10% vykonu a 6gb je dost ale tak laka to,je to topka proste a ta pamat sa strasne hodi do buducnosti.

4-zvuk-neviem proste ja mam teraz Creative X-fi Fatal-ty a sluchatka Akg MK240 k,ako nieje to zle ale stale by sa dalo lepsie chcem proste lepsi zvuk,kvalitnejsi a hlavne co mozno najpriestorovejsi-proste pri csku kolko krat sa mi stane ked sa tak nesustredim naplno tak mam problem detekovat presne kolko metrov zamnou kraca nepriatel a pod.
Tu som nasiel fayne videa ohladne zvuku-
https://www.youtube.com/watch?v=2BxO9cd-sYA
https://www.youtube.com/watch?v=Y6ROujJ8Ae8

Ten dolby,dolby headphone mi pride divny,taky nevyrazny,menej priestorovy,vysku a hlbku ma uplne inde divne to znie.
Ako mne pride soundblaster najlepsi na hry aj najcistejsi aj najpriestorovejsi,uz len sluchatka dobre k tomu,kazdy chvali tu audio techniku,obzvlast tie ich herne sluchatka ATH-ADG1-drahe ale tak ked uz dam za zvuk 500 euro chcem citit fakt dobry zvuk.

5-tak ono MG verzia je TN panel co rozhodne nechcem.Ano snad chytim hned prvy kus dobry ze to nebudem musiet vracat a ze nebude mat velky glow,bleeding pri cierne na rohoch obrazovky.
Pockaj vies mi opisat preco ten G-sync vypinas pri viac ako 144 hz?Preco ze spomaloval pozitek v hrach?Ten G-sync pracuje do 165hz to musi stacit aj na csko a bf a podobne,ci radsej vypnes a mas 300-500 fps v csku a hras radsej s tearingom ?

6-Nevyzera zle ani ten Phanteks,hlavne ten big tower luxe,pisu ze sa da dat dopredu 2x120/140mm len je tam ten zakladny 200mm takze to by muselo ist prec,pride mi malo mat jeden i ked 200mm ventilator vpredu,ale inak je fayn a big tower co sa hodi viac priestoru.
Neviem oba su fayn Fractial aj tento phantek.Ten Fractial nema zhorsenu airflow ze je tak utesneny a vzduch taha len asi 2 cm z boku?
Maxskillcap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maxskillcap »

2) V tomhle ti neporadim, ja sam jdu do AMD r9 390, to pozdeji prodam a pujde do novych nvidii, normalne bych sel do 980ti, ale na to nemam rozpocet resp. mi 980ti prijde moc velkej overkill cenovej, ale urcite to ma svoje kupce.

4) jak jsem psal predtim, tohle zvukove tema jsem resil dlouho, nakonec jsem si objednal sennheiser pc g4me zero a chtel jsem jit do nejake drahe zvukovky (nic jineho nez xonar essence neni) popripade nejakeho zesilovace / dac prevodniku jak jsem psal schiit stack magni / modi je super za dobrou cenu, jenze me prekvapila kvalita moji nove zakladovky a jeji integrovana zvukovka a na hry to je uplne idealni, na poslouchani flac hudby nebo 320kbp/s + to neni jeste to co bych si predstavoval, ale reknu ti uprimne ze kupovat zvukovku (kor tuhle fatality, tu lidi na audiofil forech nemaji radi - celkove tu firmu) je zbytecnost a pokud si vylozene nepriplatis tak nepoznas rozdil v usich.

5) MG279Q je o 5,5k kč levnejsi verze PG279Q, OBA jsou IPS (zrejme jsi myslel pg278q to je TN), PG ma 144hz a po overclocknuti 165 (rozdil pry nejde moc poznat), stejne rozliseni, stejna uhlopricka, jedno je ROG druhe jen Asus, stejne menu OSD, MG je freesnyc, PG je gsync verze 2 coz ma HDMI konektor navic, takze platis za overclock 20hz a za gsync skoro 6k kč navic, ale jak rikam kdybych mel nvidii, tak jdu do nej taky.

Gsync je super na hry kde mas MALE fps, narocne singleplayerovky co hrajes na ultra na nejvyssi rozliseni a ty hry si uzivas, hry jako witcher, metal gear solid nebo gta. Naopak hry kde chces mit co nejvic fps a chces toho vyuzivat tzn vsechny multiplayer hry / fps hry / moba hry / mmorpg hry. Konkretne v CSKU jsem ja osobne gsync vypinal a zapinal jsem ultralowmotion blur (mnohem lepsi na fps hry, protoze to zaostří objekty / lidi) a hral jsem na 350fps+.

6) netusim, sam se tady nemuzu rozhodnout
MrJojo97
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MrJojo97 »

K tomu nahravaciemu softu... Action! Je tiez velmi dobrý, nemá velké nároky a nevytvara extremne velke súbory da sa zohnat na Steame. Sam ho pouzivam pokial treba.
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Maxskillcap

Diky za odpoved.
4-viac ludi mi povedalo ze asus xonar stx 2 zobrat ale ja ked pocuvam ten asusky dolby a dolby headhpohe na tych videach mne to pride horsie jak soudblaster a aj co sa tyka priestoroveho vnimania.

6-neviem ani ja sa rozhodnut ktoru skrinku zobrat,tazke.Nieje to jak s procesorom a grafikou.

Mrjojo97-dik za tip,action nepoznam.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Phoebus sa mi zdala v hrach lepsia ako STX 2 co som skusal..
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Vedeli by ste mi este poradit od koho je najlepsie zobrat grafiku,najlepsie mi cenovo vychadza:
Gigabyte GV-N98TG1 GAMING-6GD -705,45 €
Navyse ma pekne takty 1291mhz na jadre a 3 rocna zaruka.
Ostatne stoja +30 euro viac a takty rovnake pripadne mensie az na asus strix,zotac amp/extreme ale zas tie stoja + 50 euro niektore aj 80 viac.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

tak veľa som toho pokupil v Košickom DATACOME a bol som spokojny,
:arrow: http://datacom-ke.sk/gigabyte-geforce-g ... 78900.html
a skus im napisat, ze si inde videl lespiu cenu, nech ti daju napr. 10e zľavu :wink:

* na ALZE je asi za 730 , inde aj za cca 705e , ale kupuj tam, kde vies
ze to neni nejaky garazovy eshop
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Nekupoval tam niekto z fora uz 980Ti novu a dostal rozbaleny kus? 8-) Radsej priplatim dvacku ako sa potom jebat s reklamaciami.. za titanaX som cakal 2 tyzdne na peniaze.. :|
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

racecar píše:Nekupoval tam niekto z fora uz 980Ti novu a dostal rozbaleny kus? 8-) Radsej priplatim dvacku ako sa potom jebat s reklamaciami.. za titanaX som cakal 2 tyzdne na peniaze.. :|
este ze ALZA neposiela rozbalene :lol: :mrgreen: :lol: :-D

Inak hardware co som bral , a nielen pre seba tak s DATACOM-KE ani s ALZOU
viac menej problem neni, ale pri objednavke vzdy upozornim, ze tovar chcem naozaj NOVY !!!
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Este nikdy.. a uz som tam nechal dost tisic. Datacomp ma dalej problem so zarukou.. niekde dava 2r tam kde ma byt 3. Dalej ich vymyslene podmienky ze reklamovat mozes len na jednom mieste pricom zo zakona mas pravo reklamovat tovar kde si to kupil.

U mna uz len tichepc a alza.
dost OT!
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Tak este raz dakujem vsetkym ktory prispeli do tochto topiku za rady,nazory.
Este asi urobim zmenu v disku,uz vysiel novy samsung 950 pro ktory vyzera lepsie,mal by byt aj vykonnejsi ako 951sm nvme a s dlhsou zarukou.

Keby som sa predsa len rozhodol pre vodne chladenie pre procesor,ktory by ste mi odporucily na co najvyssie taktovanie.Inak povedane o kolko viac pretaktujem s nejakym vodnikom do 130 euro oproti tej ninje 4.
Kravicka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravicka »

Shadowplay na zaznam dobra kvalita, ale stream nic moc.
Tady je test co jsem zkousel na 980 ti strix s plnym nastavenim jak shadowplay tak GTA https://www.youtube.com/watch?v=6wV60Y9SrWQ zadnej editing rovnou jsem pretahl soubor do youtube

Jinak ja s Crucial ballistic sport nemam problem s Noctuou NH-D15
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“