Vypínání monitoru při hrách na GeForce FX 5700
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Redneck
- Nováček

-
Vypínání monitoru při hrách na GeForce FX 5700
Dobrý den,
mám malý problém s mojí grafickou kartou. Nikdy jsem s ní neměl problémy, až při hraní her na novém Source enginu (Half-Life 2, Counter-Strike Source). Po 5-10 min. v těchto hrách se mi vypne monitor a sekne počítač (nevím, co přesně se s počítačem děje, ale přestane znít zvuk). Pomůže jedině tvrdé vypnutí a zapnutí počítače. Řešili jste někdo podobný problém? Zkoušel jsem Detonatory různých verzí, nastavení v BIOSu atd., ale už si opravdu nevím rady.
Díky za každý nápad...
AMD Athlon 2600+
512MB DDR Kingston
GeForce FX 5700 128MB
350W Eurocase
Detonators 53.03 (problém se objevoval i u novějších ovladačů)
mám malý problém s mojí grafickou kartou. Nikdy jsem s ní neměl problémy, až při hraní her na novém Source enginu (Half-Life 2, Counter-Strike Source). Po 5-10 min. v těchto hrách se mi vypne monitor a sekne počítač (nevím, co přesně se s počítačem děje, ale přestane znít zvuk). Pomůže jedině tvrdé vypnutí a zapnutí počítače. Řešili jste někdo podobný problém? Zkoušel jsem Detonatory různých verzí, nastavení v BIOSu atd., ale už si opravdu nevím rady.
Díky za každý nápad...
AMD Athlon 2600+
512MB DDR Kingston
GeForce FX 5700 128MB
350W Eurocase
Detonators 53.03 (problém se objevoval i u novějších ovladačů)
- Slezman
- Středně pokročilý

- Redneck
- Nováček

-
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak .... to je dobra otaska......
Je problem aj niekde inde.....? ( ci uz testy, alebo hry.... )
Aku znacku mas tej FX5700...., nemas ju pretaktovanu.....???
Ake dalsie ovladace si skusal, a mal si tiez tento problem....?
Je problem aj niekde inde.....? ( ci uz testy, alebo hry.... )
Aku znacku mas tej FX5700...., nemas ju pretaktovanu.....???
Ake dalsie ovladace si skusal, a mal si tiez tento problem....?
Naposledy upravil(a) random dne pon 13. pro 2004, 20:18, celkem upraveno 1 x.
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Meridius
- Středně pokročilý

-
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Redneck
- Nováček

-
Díky za všechny odpovědi.
Tento problém se vyskytuje JEN u her poháněných Source enginem (jak jsem psal, u mě to je HL2 a CS). Nikde jinde se mi to ještě nestalo. Přesný typ karty je MicroStar FX5700-TD128 128MB (CzechComputer) a přetaktovanou ji nemám. Zkoušel jsem už docela dost ovladačů (namátkou 66.93, 56.72, 53.03), ale u všech tento problém byl.
Tento problém se vyskytuje JEN u her poháněných Source enginem (jak jsem psal, u mě to je HL2 a CS). Nikde jinde se mi to ještě nestalo. Přesný typ karty je MicroStar FX5700-TD128 128MB (CzechComputer) a přetaktovanou ji nemám. Zkoušel jsem už docela dost ovladačů (namátkou 66.93, 56.72, 53.03), ale u všech tento problém byl.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ked sa problem vyskituje len tam ..... tak asi problem bude v tejto hre.... patch co spominal eraser007 si nahodou neskusal....
... najme ak nepomaha zmena ovladacov ( skusal si napr. aktualizovat aj ovladace aj na cipovu sadu, zvukovu kartu... atd. clovek nikdy nevie...
... co moze pomost... ) ...... potom by ma jedine napadlo preinstalovat system....
Predpokladam ze s nastaveniami v hre si sa pohral a ich zmena tiez nemala kladny ucinok.....?
Predpokladam ze s nastaveniami v hre si sa pohral a ich zmena tiez nemala kladny ucinok.....?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Redneck
- Nováček

-
Patch jsem nezkoušel, protože se mi nechce věřit, že by to mohlo být hrou.
Teď mě napadlo, jestli by to náhodou nemohlo mít spojitost s nastavením napětí u AGP? Mám tam nastaveno 1.5V.
Všechny ovladače mám aktuální, protože jsem o víkendu počítač přeinstaloval a nahrál tam nejnovější.
Zatím budu zkoušet...
Teď mě napadlo, jestli by to náhodou nemohlo mít spojitost s nastavením napětí u AGP? Mám tam nastaveno 1.5V.
Všechny ovladače mám aktuální, protože jsem o víkendu počítač přeinstaloval a nahrál tam nejnovější.
Zatím budu zkoušet...
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1.5V je normalna hodnota .....
... viac tam nema vyznam davat...
Vsetky novsie karty maju samostatny zdroj napatia pre GPU takze jeho zvisenie na AGP skor moze priniest problem ako nieco vyriesit najme ak v ziadnej inej hre/teste problem nieje....
To skor ukazuje na samotnu hru ( ked je problem jedine vnej.... ) ..... takze by som ten patch urcite skusil dat.....
Vsetky novsie karty maju samostatny zdroj napatia pre GPU takze jeho zvisenie na AGP skor moze priniest problem ako nieco vyriesit najme ak v ziadnej inej hre/teste problem nieje....
To skor ukazuje na samotnu hru ( ked je problem jedine vnej.... ) ..... takze by som ten patch urcite skusil dat.....
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

Ale jaky ? Patchu na HL2 vyslo uz myslim 5 nebo 6.
Jinak na moji FX5700 vse jede bez problemu ... mas nastavene pevne obnovovaci frekvence monitoru ? Sice nevim, proc by se v prubehu hrani mela tako frekvence zmenit, ale to co popisujes jsou priznaky.
PC jede, monitor vypnuty, nic s tim neudelas. Ja mam natvrdo nastavenou fixni obnovovaci frekvenci na 85Hz a nikdy se mi toto nestalo. (Kamos mel problem podobny a po nastaveni uz ho take nema, ale jemu to nedelal HL2, takze nevim).
Zkus to a uvidis
.
Jinak na moji FX5700 vse jede bez problemu ... mas nastavene pevne obnovovaci frekvence monitoru ? Sice nevim, proc by se v prubehu hrani mela tako frekvence zmenit, ale to co popisujes jsou priznaky.
PC jede, monitor vypnuty, nic s tim neudelas. Ja mam natvrdo nastavenou fixni obnovovaci frekvenci na 85Hz a nikdy se mi toto nestalo. (Kamos mel problem podobny a po nastaveni uz ho take nema, ale jemu to nedelal HL2, takze nevim).
Zkus to a uvidis
---
- Redneck
- Nováček

-
Můžete mi vysvětlit, co znamená pojem "pevná obnovovací frekvence monitoru"? Připadně i popsat jak se nastavuje?J X P píše:Ale jaky ? Patchu na HL2 vyslo uz myslim 5 nebo 6.
Zkus to a uvidis.
Ve Windows mám nastaveno rozlišení 1280x1024 @ 85Hz.
- J X P
- Středně pokročilý

- Redneck
- Nováček

-
Tak ani poslední rada nevyřešila moji situaci. Nastavil jsem "pevnou" obnovovací frekvenci monitoru a nic. Patch jsem ještě nesehnal, takže budu shánět dál...
Ještě mě napadlo, jestli by to nemohlo být způsobeno přehříváním karty. Mám na ní základní chladič a mohlo by to být logické. Pravda ale je, že se to stává jen u jedné hry. Nenapadá vás něco?
Ještě mě napadlo, jestli by to nemohlo být způsobeno přehříváním karty. Mám na ní základní chladič a mohlo by to být logické. Pravda ale je, že se to stává jen u jedné hry. Nenapadá vás něco?
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: