Wifi připojení jen na 5Ghz

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kounir
Nováček
Nováček

Wifi připojení jen na 5Ghz

Příspěvek od kounir »

Zdravím vás. Potřebuji poradit na intru máme wifi 2,4Ghz a 5Ghz. Vždycky se mi noťas připojuje na 2,4Ghz a ta je příšerně pomalá tak, že se ani písnička nebo pdf nestahne za 5 minut. Pořídil jsem kvůli tomu wifi adaptér je to sice o trochu rychlejší díky lepšímu signálu, ale stále načítání stránek je tak 3 minutová záležitost někdy se ani nenačtou... Existuje nějáký prográmek co by zařídil, aby se moje wifi karta připojovala na 5Ghz ? Občas se tam náhodně notebook připojí a to jede net opravdu hodně rychle někdy rozjedu přes youtube 2K video a stránky se načtou do 2 vteřin.
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Wifi připojení jen na 5Ghz

Příspěvek od Salamander »

Muzes prepnout adapter, aby jel jenom v 5GHz pasmu, ale pokud nenapises o jaky jde, bude to tezke.

BTW: pokud mozno napis i co mas za AP
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Otazka je, zda 5Ghz vyresi rychlost. Pokud je sit pretizena, tak to bude z bláta do louže.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
kounir
Nováček
Nováček

Příspěvek od kounir »

Jde o Asus AC56 a přetížená není můj mobil, když v něm přepnu vyhladávání pouze 5Ghz tak se vždy všechno načítá pěkně, ale jakmile v mobilu přepnu zpět do automatického vyhledávání wifi tak je to zase pamalé... 5Ghz tedy není přetížených. Chci něco takového udělat i u toho wifi adaptéru.
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salamander »

A ty mas nastavene stejne ssid na 2.4 i 5GHz?

To me prijde jako uplne nejjednodusi reseni, nastavit jine ssid a pripojovat se na tu "spravnou" wifi.

Jinak vynutit 5GHz se da ze spravce zarizeni, kdyz si tam najdes tu WiFi, melo by to byt v Advanced/Band
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“