já osobně používám externí zvukovou kartu SB Extigy, jsem plně spokojen, nemám, krasně se s ní manipuluje, nezatěžuje zdroj. Mám vystup přímo na stole.
Velké plus je samozřejmě dálkové ovládání, které pouští přehledné menu.
jednoznacne interni.... s ext. sou problemi.... a kdyz ji clovek ani nepotrebuje, ja mam SB Live! 256 a spokojenost.... pak mam jeste Audigy do PCMCIA slotu a taky OK (i kdyz k tomu notesu sem klidne moch ext. ...radsi ne...)
CoolerMaster MasterCase MC500M - AlienWeyland-Yutani Mod- working on it CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
BTW - jemne off-topic, snad nevadi - pochopil jsem to spravne ze "SoundSotrm" skoncil = zadny dalsi nebude? Nekde jsem zahlidl ze Creative zlikvidoval konkurenci po "microsoftsku" = koupili je a slus? Zadny SoundStorm2 atd... v novych deskach s nForce family?