Namazat vetracek graficke karty?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Dunbar
Nováček
Nováček

Namazat vetracek graficke karty?

Příspěvek od Dunbar »

Zdravim,

koupil jsem si GK Asus V9280 TD (Ti4200), veril jsem kvalite Asusu, bohuzel vetracek teto karty je velmi hlasity, zvuk pripomina chrceni.

Ptam se co delat. Reklamovat kartu se mi nechce, trvalo by to nejmene tyden a vysledek je nejisty. Proto bych radeji hlasitost vetracku vyresil sam. Mate nekdo s mazanim vetracku zkusenosti? Jaky olej/vazelinu pouzit, kde to nejlepe koupit? Ztratim takto pravo na reklamaci (zarucni doba je 3 roky)?

Je tu nekdo, komu namazani vetracku problem s jeho hlucnosti vyresilo? Mohu namazanim neco "pokazit"?

Jeste dodavam, ze jsem vetracek "vyluxoval", viditelny prach by tedy hluk zpusobvat nemel.

Predem diky.

Dunbar
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Mně na Asusce začal hučet větráček asi po dvou letech provozu, tak jsem ho vymontoval a vystříkal silikonovým olejem. Od té doby o něm nevím. Ticho jako v hrobě.
Veterán
Dunbar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dunbar »

Spectral píše:Mně na Asusce začal hučet větráček asi po dvou letech provozu, tak jsem ho vymontoval a vystříkal silikonovým olejem. Od té doby o něm nevím. Ticho jako v hrobě.
Diky za radu. Zkusim to tedy take. Jen se jeste zeptam: co vsechno mam namazat - jen loziska, nebo jeste neco? Jaky sprej nejlepe pouzit a kde ho koupit? Jde mi o to, aby olej casem nevyschl a nezpusobil spise zadrhnuti vetracku.

Diky.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Dunbar píše:
Spectral píše:Mně na Asusce začal hučet větráček asi po dvou letech provozu, tak jsem ho vymontoval a vystříkal silikonovým olejem. Od té doby o něm nevím. Ticho jako v hrobě.
Diky za radu. Zkusim to tedy take. Jen se jeste zeptam: co vsechno mam namazat - jen loziska, nebo jeste neco? Jaky sprej nejlepe pouzit a kde ho koupit? Jde mi o to, aby olej casem nevyschl a nezpusobil spise zadrhnuti vetracku.

Diky.
Já jsem ho dokonce ani nerozebíral a prostě tím sprejem nastříkal dovnitř. Vím, nebylo to moc čisté řešení, ale pomohlo. Když tak to rozeber a nastříkej styčné plochy. Jak říkám, já použil obyč silikonový olej a už rok v pohodě.
Veterán
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Jo,jo,ja mel MX 400 taky s vetrackem a kdyz na nem bylo napsalo long-life,tak se prestal tocit asi tak po pul roce :))Tak sem ho vyluxoval a nastrikal olejem na sici stroj,ale bylo to stejny.Tak jsem ho odmontoval a bylo taky ticho jako v hrobe :)))
Ros
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ros »

Pokud je to ložisku kluzné musíš použít olej. Pokud je kuličkové použij jemnou vazelínu.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

A sem to vrznu:

Teďka nesu ke kámošovi MSI G4 MX440 64/128bit a je tam takový pozlacený větráček, je to od jinýho kámoše, točí se pěkně ztuha, bylo mi ale řečeno, že tak to je už od koupě a že se točí ok.
Mě do toho samozřejmě nic není, já mu to tam jen namontuju, ale kdyby to bylo promě, tak tam hnedka dám něco jinýho asi nějakej noname 40x40 na ten orig pasivek*, na vzhled nehledě.
Kdyby se to zadřelo, může ten GPU prostě odejít, nebo to má nějakou ochranu, začne to blbnout a budu mít čas na výměnu bez poškození karty?

* kdyby tam aspoň byl pasivek, je to jen plechové pozdro, tedy na GPU leží plíšek, kldyby to odešlo, tak to asi moc chladit nebude...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

No taky jsem používal silikonovej olej (myslim že je vhodnej)
Ale v nouzi jsem už použil i obyč olej na vaření :D (bál jsem se, ale jde to)
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

ja splicham VD40tku :evil: dis se trefis tak to ani nezkratujes a potom to i funguje 8)
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Slezman(CZE) píše:Kdyby se to zadřelo, může ten GPU prostě odejít, nebo to má nějakou ochranu, začne to blbnout a budu mít čas na výměnu bez poškození karty?
ptal jsem se na ten samý problém s mojí FX5200 zombíka a ten mi řekl že by to nemělo vadit (měl jsem v úmyslu tam dát slabší větráček z P200) a že když se to začne přehřívat, že mi začne jančit obraz, sekat se a tak ... pak stačí jen sáhnout na "pasív" a spálit si ruku :wink:
Francie ... sladká Francie
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myslím že GPU odpálíš standartním způsobem jen těžko :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

zombie píše:myslím že GPU odpálíš standartním způsobem jen těžko :)
ok, karta mu běží v pohodě, řekl jsem mu, až začne dělat blbosti, zavolej a budeme kuchat, patlat a cvakat.....a možná plakat
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“